tiistai 23. helmikuuta 2010

Utrecht School of the Arts uusin vaihtopartnerimme

Vaihto- ja yhteistyömahdollisuudet Alankomaiden kanssa laajenevat entisestään, kun Utrect School of the Artsista tulee virallinen vaihtokoulumme. Kyseessä on yksi maan arvostetummista design-kouluista, jonka koulutustarjonta on varsin samankaltainen TAMKin kulttuurin koulutuksen kanssa: Hilversumissa sijaitsevasta koulusta löytyvät median, pelisuunnittelun ja musiikkiteknologian osastot. 

Opiskelu on projektimuotoista kuten ttvo:llakin, mutta toteutuu lähes aina yhteistyössä yritysten, organisaatioiden tai vastaavien kolmansien osapuolien kanssa. Koulussa on projektitoimisto, jonka henkilökunta etsii ja valitsee koululle ja opiskelijoiden oppimistavoitteisiin sopivia projekteja.  Projektitoimistossa myös seurataan projektien etenemistä ja autetaan pulmatilanteissa.

Median koulutusjohtaja John Hennequin ja lehtorit René Lansink, Tjepke Zijlstra ja Melanie Kanderlaas. Selin Leena Mäkelä.
Projektien tekeminen alkaa aina tutkimusvaiheella, jossa opiskelijat tarkastelevat tehtävänantoa useista eri näkökulmasta ja hankkivat tietoa ja materiaalia suunnittelun pohjaksi.  Lopputöiden tekemistä varten on pyhitetty koulun ylin kerros, joka kokoaan koulun kaikkien eri osastojen Bachelor- ja Master-tutkintoja suorittavat opiskelijat yhteisiin poikkitaiteellisiin projekteihin.

TTVO:n koulutuspäälliköt Cai Melakoski ja Leena Mäkelä vierailivat Hilversumisssa viime viikolla, keskustelun aiheena olivat opiskelijavaihto, TAF sekä yhteiset kehittämisprojektit. Myös Utrechtin koulun edustajat nähdään kansainvälisellä viikolla ja Tampere Art Factoryssä toukokuussa.

Teksti: Leena Mäkelä Kuvat: Cai Melakoski

Aikaisemmat jutut TTVOn Alankomaiden kiertueesta:
Leeuwarden
Haag

0 comments: