keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Opiskelijat hajottivat Pyynikin uimahallin pukuhuonetiloja ja töhrivät seiniä!

 
Pää edellä - taidenäyttely Pyynikin uimahallissa.
Avajaiset pe 12.2.2010 kello 15-17
Näyttely on avoinna 17.4.2010 asti 

ke - pe klo 13 - 17, sekä teatteriesitysten yhteydessä. 
Näyttelyyn on vapaa pääsy

Tampereen ammattikorkeakoulun 1. vuosikurssin kuvataiteen opiskelijat ovat mukana Teatteri Siperian Pää edellä - kulttuurihankkeessa. Pää edellä -taidenäyttelyssä kohtaavat kuvataiteen ammattilaisten, taideopiskelijoiden ja nuorten kuvataiteenharrastajien teokset.
Näyttelykokonaisuutta koordinoi kuvataiteilija Elina Ruohonen.

Ykkösten näyttelyssä uimahallin alakerran pukuhuone- ja saunatiloissa vastaan tulee Amorin bad hair day, rakastuneet Action man –hahmot, olkapäille heitetyt tissit ja seinistä tunkeutuvat viherkasvit. Tässä näyttelyssä vierailija muuttuu katsojasta kokijaksi, kun hän ryömii jääkaapin läpi puutarhaan, istahtaa saunan lauteille sinne unohtuneen miehen ja kapinoivien uimapukujen seuraksi tai kuuntelee nuorten kertomia tarinoita hämärässä pukukopissa.

Lähtötilanteena on ollut tyhjä pukuhuone ja aiheena nuoruus, kun opiskelijat ovat toteuttaneet näyttelynsä uimahallille. Remonttia odottavat pinnat ja labyrinttimäiset reitit ovat saaneet muuntua teosten ehdoilla. Näyttely käsittelee kasvua, identiteettiä ja tilaa veistosten, animaation, ääniteosten, installaatioiden ja valokuvien keinoin.

Näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta opiskelijoilta: Anne Alalantela, Riikka Gröndahl, Elsa Trzaska, Veli-Pekka Suorsa, J. A. Juvani, Ismo Torvinen, Lari Mörö, Laura Laukkanen, Laura Impola, Heidi Hemmilä, Jaana Ristola, Fanni Maliniemi, Ninni Luhtasaari, Marianna Piepponen, Mari Ljokkoi, Verna Tervaharju, Henna Laininen, Virpi Viljanmaa, Talvikki Tenhunen Viika Sankila ja Jenni Kuoppala.Mukana on myös kuvataiteilija, kuvataiteen täydennyskoulutuksen opiskelija Marja-Liisa Torniainen.
Opiskelijoiden työskentelyä ovat ohjanneet kuvataiteen lehtori, kuvataiteilija Minna Suoniemi ja kuvanveistäjä Vesa Toukomaa.

Teksti: Mari LjokkoiPää edellä kulttuurihanke
Lue myös aikaisempi juttu viestinnän opiskelijoiden Pää edellä -näytelmän monikamerataltioinnista

0 comments: