keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Aina on toivoa…


Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelman opiskelijoiden lopputyöelokuva haastaa katsojan pohtimaan omaa suhtautumistaan elämään Kari-isän ja Minna-äidin erilaisten elämännäkemysten siivittämänä. Monet nuoret tuntevat laman vaikutukset nyt ensimmäistä kertaa konkreettisesti, kun työpaikat ovat kiven alla ja valmistumisen jälkeisestä työllistymisestä ei ole mitään takeita. Tekemisen iloa ja intoa taantuma ei ole vienyt, vaan kymmenet TTVO:n opiskelijat ja vapaaehtoiset avustajat ovat antaneet täyden panoksensa tuotantoon jo lähes vuoden ajan.

Vera Kiiskisen ja Esa Latva-Äijön tähdittämässä lämminhenkisessä draamassa ”Toivon murusia” yrittäjäperheen arkea koetellaan 90-luvun laman aikaisessa Suomessa. Perheen omistama perintönä saatu kirjakauppa  ei riitä perheen elättämiseen ja rahahuolet uhkaavat estää joulun vieton kaukana mummolassa. Perheen äiti jaksaa uskoa asioiden järjestyvän, kun isä on jo menettämässä toivonsa joulusuunnitelmien suhteen.

Ohjaaja Emmi-Sofia Markkasen ajatukset lennähtivät viime keväänä käsikirjoituskurssilla itse kokemaansa lama-aikaan ja omaan perheeseen. Toivon murusia onkin saanut, paljon vaikutteita ohjaajan lapsuuden kokemuksista.
"Tarinan siemen lähti yhdestä merkillisestä sattumasta joka minun vanhemmilleni kävi viime laman aikana. Siitä se tarina alkoi muodostua. Halusin muistuttaa ihmisille, miten tärkeää on pitää kiinni elämän pienistä iloista vaikeinakin aikoina", kertoo Emmi-Sofia.

Toivon murusia -lyhytelokuva esitetään Tampere Film Festivaaleilla 11.3.2010 TTVO-uutuudet näytöksessä.

Kirjoittajat: Maiju Virkkunen ja Saana Sillanpää

Tampereen Elokuvajuhlat 10.-14.3.2010
Elokuvajuhlien TTVO uutuudet -näytös Tullikamarilla to 11.3. klo 16

 

0 comments: