maanantai 1. helmikuuta 2010

Ikuinen Galleria esittää: Luokkakuva

Ikuinen Galleria
3.-19.2.2010
LUOKKAKUVA
Avoinna ma-pe 12-16
Finlaysoninkuja 3 Tampere
Tervetuloa tutustumaan! Avajaiset  keskiviikkona 3.2. klo 16-18.

Anne Alalantela, Tiiu Baldwin, Riikka Gröndahl, Heidi Hemmilä, Laura Impola, Jari Juvani, Jenni Kuoppala, Henna Laininen, Laura Laukkanen, Anne Lehtelä, Mari Ljokkoi, Ninni Luhtasaari, Fanni Maliniemi, Johanna Mattila, Lari Mörö, Marianna Piepponen, Jaana Ristola, Viika Sankila, Veli-Pekka Suorsa, Talvikki Tenhunen, Verna Tervaharju, Ismo Torvinen, Elsa Trzaska, Virpi Viljanmaa.

Tässä ryhmänäyttelyssä esittäytyvät TAMKin kuvataiteen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat omakuvillaan, ja kanssaopiskelijoidensa toisistaan piirtämillä muotokuvilla. Mukana tekemässä on ollut myös piirustuksen opettaja Tiiu Baldwin, jonka aloitteesta näyttely sai alkunsa havaintoprosessit- opintojakson piirustustunneilla.

Millaista oli? Analysoida jonkun vieraan kasvonpiirteet? Tuijottaa omiaan tuntitolkulla? Olla itse mallina?  -Olen aina vältellyt naamaani, nyt opin tuntemaan sen paremmin. –Toista ei kehtaa piirtää kun tuntuu että pitäisi kaunistella –Muotokuva on paljon rehellisempi kuin valokuva –

On kiinnostavaa kun on lupa katsoa, tulee todella nähtyä toinen ihminen – HIRVEETÄ – turhauttavaa –piti tuijottaa omia piirteitä eikä ne olleetkaan sellaisia kuin luuli –ei näe itseään katsoessaan kokonaisuutta, saattaa kiinnittää huomiota piirteisiin, jotka ärsyttää –ensimmäiset  seitsemän työtä oli vaan pakotettava itsensä harjoittelemaan, sitten alkoi sujua, sai kokeilla muitakin työvälineitä –Huomaa oman vanhentumisensa – Hermostuttavaa olla mallina –Palkitsevaakin kun jaksoi tehdä –Hauskaa kun vähän tuli hommaa mut sit kun tuli hommaa tuli kiire…ööö, Hauskaa?

Ikuinen Galleria
Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)

Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.

0 comments: