tiistai 2. helmikuuta 2010

Blogijuttu numero 500: Vera Arjoma Galleria Rajatilassa

Vera Arjoma: PEEP SHOW - ohjeita katsojalle
Galleria Rajatila 6.2.-28.2.2010
Hämeenpuisto 10 Tampere
Avoinna: ti-pe 13-16, la-su 12-16


Tervetuloa avajaisiin 5.2.2010 klo 18!

Vera Arjoma:
Katsominen on viimekädessä hyvin henkilökohtainen tapahtuma. Sen tuottama kokemus ei ole suoraan jaettavissa. Taiteessa katsojaa kuitenkin ohjataan näkemään taideteoksessa sen tarkoitettu sisältö. Teoksen nimeäminen ja taiteilijan kirjoittama teosteksti pyrkivät ohjaamaan katsomiskokemusta kohti ”oikeaa” tulkintaa.

”Peep show – ohjeita katsojalle” valokuvainstallaatiot nostavat itse katsomistapahtuman näkyville. Teokset ja teksti muodostavat hienovaraisen merkityslabyrintin. Kokonaisuus luo tilan, jossa katsojan rooli korostuu.

Valokuvasarjassa ”Peep show – ohjeita katsojalle” leikin glamourilla ja seksuaalisen haluttavuuden esittämisellä. Esittämäni hahmot ovat kuin väljähtyneitä cocktaileja, sekoitus päihdyttävää viihdettä, makeutta ja uhkaavaa krapulaa. Lopulta keskiöön nousee kuitenkin se joka ei ole läsnä.

Valmistun kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2010. Työskentelen pääasiassa valokuvan, elokuvan ja installaation parissa niitä yhdistellen.

Muut jutut Galleria Rajatilasta
Galleria Rajatila

Puolituhatta postausta kahdessa vuodessa!
Tämä blogi putkahti ensimmäisellä jutullaan blogosfääriin 29.1.2008, kaksi vuotta ja neljä päivää sitten. Tämä on viidessadas juttu. Kiitos kaikille lukijoille, kirjoittajille ja avustajille! Kiitos kaikille TTVOn entisille ja nykyisille opiskelijoille, jotka ovat antaneet aiheet niin moneen tarinaan!
Cai 

0 comments: