lauantai 13. helmikuuta 2010

Kiinnostaako kuvajournalismi? Tule TTVO:lle!

Kameratekniikan opettelua

Lehtikuvaaja Sanna Heikintalo on saapunut Sveitsistä Tampereelle vetämään kuvajournalismin työpajan (1.-16.2) osana TTVO:n journalismin kurssia.
Kuvajournalismin työpajassa opitaan kuvajournalismin perusteet sekä peruskameratekniikkaa aikakaus- ja sanomalehtikuvauksen näkökulmasta. Opiskelijat saavat neuvoja ja valmiuksia täydellisen lehtikuvan nappaamiseksi. Opiskelijoiden kotitehtävänä on luoda tarinan muodostava kuvasarja, joka koostuu journalistisesta henkilökuvasta, toiminnallisesta kuvasta ja kuvituskuvasta. Kaikki kuvat arvioidaan kokonaisuutena kurssin lopussa.


Kuvajournalismin ei aina tarvitse olla niin vakava

Sanna toivoo, että kurssin jälkeen jokainen osallistuja osaisi käyttää kameraansa luovemmin ja ymmärtäisi kuvajournalistisen sisällön tuottamisen perusaakkoset.

Pyysimme Sannaa paljastamaan täydellisen lehtikuvan salaisuuden:
”Onnistunut lehtikuva puhuttelee katsojaa: se on yksinkertainen ja moniulotteinen, ajankohtainen ja ikuinen, tavanomainen ja yllätyksellinen.”

Journalismin kurssin (10 op) voi valita osana vapaavalintaisia opintoja. Kurssi keskittyy journalismin perusteisiin sekä kuva- ja kulttuurijournalismiin. Kulttuurijournalismin osiossa opiskelijat kirjoittavat artikkeleita TTVO:n TAF-lehteen.

www.sannaheikintalo.com

Tarina ja kuvat: Johanna Peltola

Kirjoittaja opiskelee englanninkielisessä Median koulutusohjelmassa

0 comments: