keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Mobiilireittipalvelu: Iida, Lasten kirkkoreitti

Iida - Lasten kirkkoreitti on mobiilireittipalvelu, jonka avulla voi tutustua 1900 -luvun Tampereeseen lapsen silmin. Reitti alkaa Väinö Linnan aukiolta, kulkee noin kymmenen kohteen kautta ja päättyy Amurin työläismuseokortteliin.

Palvelu on suunnattu lapsiperheille ja kaikille jotka haluavat tietää kaupungin historiasta. Reitti on noin 1,5 km pitkä ja rauhallisesti kävellen tunnin pituinen. Omaa puhelinta ei välttämättä tarvita sillä reitin voi kiertää ryhmässä.

Kohteet on valittu kirkkoteeman ja oppaan Iida nimisen pikkutytön viime vuosisadan elämän mukaan. Iida työskenteli aikoinaan Finlaysonin tehtaalla ja opiskeli Mamselli Hydénin koulussa.

Kartan pohjana on käytetty Tampereen kaupungin korkokuvakarttaa johon rakennukset on piirretty. Kohteiden kuvat on otettu lasten näkökulmasta. palvelun kuvitus on sarjakuvamaista. Kirkkoreitin voi kiertää missä järjestyksessä tahansa.

Mobiilireittipalvelu opastaa löytämään oikeat paikat ja kertoo jokaisessa pysähdyspaikassa kohteen historiasta ja nykytilasta.

Tampereen seurakuntien ja Citynomadi Oy:n yhteistyöprojektina syntynyt palvelu on maksuton ja sen voi ladata netistä omaan kosketusnäyttöiseen GPS-puhelimeen.  Reitin on teknisesti toteuttanut ja sisällön muokannut tamperelainen Citynomadi Oy.  Reitin sisältö ja ulkoasu tuotettiin keväällä 2009 opiskelijaprojektissa yhdessä yhdentoista Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston opiskelijan kanssa Demolassa.

Iida on ollut ladattavissa 28. lokakuuta 2009 alkaen Tampereen seurakuntien verkkosivujen kautta osoitteessa www.tampereenseurakunnat.fi/iida ja samalta sivulta pääsee myös palvelun käyttöohjeisiin.

Teksti: Mia Hämäläinen

0 comments: