maanantai 26. huhtikuuta 2010

KevätGraph 2010 – Kurkistus suomalaiseen uusmediaan

Remedy Entertainmentin Saku Lehtinen esittelee uutta Alan Wake -videopeliä
Joukko innokkaita ensimmäisen vuoden media-opiskelijoita matkasi viime perjantaina 23.4 Helsinkiin katsomaan mitä suomalaisen uusmedian kentällä parhaillaan tapahtuu.

KevätGraph 2010 -seminaari esitteli tuoreimpia tietokonegrafiikan ja vuorovaikutteisen median kuulumisia. Seminaari tarjosi myös laajan katsauksen suomalaisten animaatioyritysten uusimpiin aikaansaannoksiin.

Parhaat palat KevätGraph 2010 –seminaarista:

Ball-Itin Blobo on uuden sukupolven liikeohjain. Innovatiivinen pelipallo on saatavilla kaupoista ja on liitettävissä mihin tahansa Bluetooth-laitteeseen, kuten kännykkään.  Ohjaus perustuu magneettikenttään ja tarjoaa täyden 360 asteen liikkumisvapauden.
Pelitekoälyn kehittämiseen keskittyneellä Keino Yhtiöllä on parhaillaan työn alla avoimen lähdekoodin navigaatiokirjasto Detour ja Recast. Tsekkaa kehittäjän protoiluun ja pelitekoälyyn keskittyvä blogi.

Rightwaren Kanzi tool on hyvää vauhtia matkalla Beta-versiosta mobiilikäyttöliittymille tarkoitetuksi täyden konseptin Mobile App Store –sovellukseksi.

StarWreck-tekijöiden uusin elokuvaluomus Iron Sky vie natsit kuuhun ja hyödyntää viimeisintä 3D-teknologiaa.

Suomen suurin animaatioon keskittynyt yritys Anima Vitae työskentelee uuden lyhytelokuvansa What's up parissa.

Norfellon iPhone-sovellus DocScanner korjaa automaattisesti erilaisista dokumenteista napatuista kuvista häiriötekijät kuten kohinan.

Remedy Entertainmentin odotettu videopeli Alan Wake julkaistaan toukokuussa 2010.


Teksti: Johanna Peltola
Kuva: Amir Abdi

Kirjoittava ja kuvaaja opiskelevat syksyllä käynnistyneessä Degree Programme in Mediassa.

|||

0 comments: