torstai 22. huhtikuuta 2010

Kauhuelokuva Rajavartija ensi-iltaan

Rajavartija on lyhyt kauhuelokuva Suomen ja Venäjän syrjäistä rajaa vartioimaan palkatusta miehestä. Lähistöllä vuosia sitten tapahtunut onnettomuus sekä synkkä salaisuus alkavat pian kummitella, mikä johtaa raakaan eloonjäämiskamppailuun.

Elokuvan on ohjaaja / käsikirjoittaja Miro Laihon toinen elokuva. Hänen esikoisohjauksensa Herääminen voitti vuoden 2009 Iik! kauhuelokuvafestivaalin kilpailusarjan parhaan lyhytelokuvan palkinnon.

Rajavartijan ensimmäinen käsikirjoitusversio syntyi Heräämisen ollessa jälkituotannossa. Elokuva on pitkälti samalla porukalla tehty elokuva kuin Herääminen. Sen ovat yhdessä tuottaneet Minna Korhonen sekä Miro Laiho. Elokuvan on kuvannut Anne-Mari Musturi, valaissut Jaakko Sorja ja leikannut Ville Hakonen sekä Jussi Sandhu. Sen äänisuunnittelijana ja säveltäjänä toimii Laiho itse, tosin taitelijanimellään Michael Law.

Rajavartijan pääosassa on Reidar Palmgren, jonka kanssa Laiho näytteli yhdessä TTVO:n toisessa lyhytelokuvassa "Helvetin hyvää työtä." Laiho tutustui Palmgreniin kuvauksissa ja ajatteli tämän olevan sopiva myös Rajavartijan pääosaan. Elokuvan toinen pääosan esittäjä, Jevgeni Haukka oli monen tamperelaisen näyttelijän suosittelema näyttelijä. Inkeristä kotoisin oleva Haukka toi venäläisen rajavartijan rooliin tarvittavan autenttisuuden. Muissa rooleissa nähdään Vesa Wallgren ja Tomi Pietilä.

Rajavartijan julkinen ensi-ilta
on Niagaran elokuvateatterissa lauantaina 24. huhtikuuta klo 17.30. Se nähdään myös Tampere Art Factoryssä viikolla 18 sekä ravintola Rumassa 12.5, jolloin myös tekijät ovat itse paikalla puhumassa elokuvantekoprosessista.

Rajavartijan Facebook - group
Rajavartijan traileri Youtubessa

Teksti: Miro Laiho
|||

0 comments: