perjantai 30. huhtikuuta 2010

Karoliina Paapan animaatio A Small Study of Woe TAFfissa

A Small Study Of Woe (Woe is me!)
Animaatio, 4:3, DVD, 3,20min, 2009
Animaatio Karoliina Paappa
Musiikki Mikko Keskiivari


Surrealistinen animaatio tutkii meihin ulkopuolelta vaikuttavia voimia, menettämisen pelkoa, tapoja käsitellä surua sekä yksilön selviytymisstrategiaa. Animaatiossa on vahva omaelämänkerrallinen ote.


Tekijä kertoo animaatiostaan:"Animaation taustalla on halu käsitellä surua luovalla ja myös muille hyödyllisellä tavalla. Viime kesänä selvisi, että sisareni on vakavasti sairas. Tästä alkoi prosessi, jonka yksi tulos on A Small Study Of Woe (Woe is me!) animaatio. Halusin alun perin käsitellä sairautta ja sen aiheuttamia asioita paljon konkreettisemmalla tavalla. Animaatiosta tuli kuitenkin yllätyksekseni surrealistinen tutkielma omista selviytymis-strategioistani, tavoistani käsitellä surua sekä kuoleman läheisyyden sietämisestä jokapäiväisessä elämässä. Woessa kulkee kuitenkin koko ajan mukana pyrkimys ymmärtää ihmisluontoa myös yleisemmällä tasolla."

Animaatio yhdistelee elementtejä musiikkivideoista, kollaasianimaatiosta sekä buto-estetiikasta.

Woe Youtubessa


Myös tämä animaatio nähdään Tampere Art Factoryn (TAF) ohjelmistossa. Karoliina Paappa on kuvataiteen koulutusohjelman kolmannen vuosikurssin opiskelija. Hän on mukana TAFfissa myös Promoting Changes näyttelyn  Route Couture -kokonaisuudessa.

0 comments: