tiistai 13. huhtikuuta 2010

Radiofestivaali starttaa torstaina

Radiofestivaali 2010 järjestetään Tampereella 15.-17.4.2010. Yhdennentoista kerran järjestettävä tapahtuma kerää yhteen alan arvostetuimmat oppilaitokset, nykyiset ja tulevat radiotähdet sekä Yleisradion ja kaupallisten kanavien ammattilaiset.

Radiofestivaali on ensisijaisesti opiskelijatapahtuma, jonne alasta kiinnostuneet opiskelijat kokoontuvat kuulemaan tuoreimpia tutkimustuloksia ja saamaan palautetta sekä tuomaristolta että toisiltaan, kertoo Tampereen yliopiston radiotyön lehtori Marko Ala-Fossi.

Festivaali starttaa torstaina Tampereen yliopistolla luennolla Kahdeksas taide. Päivä jatkuu luennoilla ja esitelmillä, jotka esittelevät radio-alaa ja sen toimijoita eri näkökulmista. Esimerkiksi kello 13 Mikko ”Peltsi” Peltola kertoo radiojuontamisen saloista.

Perjantai ja lauantai vietetään perinteisesti kilpailusarjojen parissa TTVO:n kuvausstudiossa ja Radio Moreenissa.
Kilpailua käydään tänä vuonna kuunnelma-, dokumentti ja äänikompositiosarjoissa. Perjantai-iltana  Radio Moreenissa kamppaillaan juontajakilpailussa, joka myös lähetetään suorana radioaalloille.
Juontajakilpailun jälkeen illanvietto jatkuu Telakalla.

Radiofestivaali järjestetään yhteistyössä TTVO:n, Voionmaan opiston ja Tampereen yliopiston kesken.  Lisää tietoa ja tarkempi ohjemisto löytyy osoitteesta:
http://radiofestivaali.blogspot.com/

Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy.
Tervetuloa!

Teksti: Marja Pihlaja

0 comments: