tiistai 20. huhtikuuta 2010

Perhe-esitys – yhteisöllinen animaatioprojekti

Ikuisessa Galleriassa 
Perhe-esitys – yhteisöllinen animaatioprojekti
Laura Rytkönen
osana Pirkanmaan Taidesuunnistusta, kohde 50
avoinna yhden viikonlopun
lauantaista sunnuntaihin 24. – 25.4.2010 klo 11 – 17

Finlaysoninkuja 3 Tampere
Kahvia tarjolla!


Esillä on valmiita animaatiota sekä animaation valmistuminen

Gallerian keskellä on pöytä, jonka päällä on viitteellinen koti. Pöydällä viisi nukkea esittää työryhmän liikuttelemana lyhyitä tarinoita erilaisista perheistä. Pienetkin tilanteet paljastavat jotain perheen sisäisistä suhteista ja niihin liittyvästä vallasta. Perhe-esityksessä yhteen kietoutuu perheen toisaalta julkinen toisaalta piilotettu luonne. Jokainen voi nähdä nuket, mutta niiden välinen toiminta on niin hidasta, ettei sitä voi havaita kun vasta jälkikäteen, valmiista animaatiosta. Nukkejen esittämät tarinat on kerätty mm. lehdistä ja keskustelufoorumeilta ja ne osittain improvisoidaan.

Animaatiota kuvataan kaksi päivää galleriassa, joka on auki yleisölle. Nukkejen kodissa ei ole seiniä, joten kävijät tallentuvat animaation taustalle ilmestyvänä ja katoavana joukkona. Tarinoista jo valmistuneet animaatiopätkät ovat esillä galleriassa viikonlopun ajan.

Tule kahville animaatioon!

Laura Rytkönen opiskelee toista vuotta kuvataidetta Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hän työskentelee tällä hetkellä animaation, piirustuksen ja yhteisöllisten projektien parissa.

Taidesuunnistuksen kohteet löydät osoitteesta
www.taidesuunnistus.net

Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.
|||
Ikuinen Galleria
Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)
|||

0 comments: