keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Timo Wrightin valokuvanäyttely Pitkä sunnuntai Ikuisessa Galleriassa

Ikuinen Galleria
29.4.-21.5.2010
Timo Wright — Pitkä sunnuntai
Avoinna ma-pe 12-16

Finlaysoninkuja 3 Tampere


Ensimmäinen Tampere Art Factoryn (TAF) taidenäyttelyistä avataan jo tällä viikolla. Varsinainen TTVO:n oman festivaalin avausviikonloppu on 7.-9.5.

Timo Wright:
"Pitkä Sunnuntai on valokuvasarja, jonka aloitin 2002 ja jota varten kuvasin omaa ja ystävieni elämää aikuistumisen kynnyksellä, viimeistä kesää, sunnuntaita jolloin aikuisuuden maanantai jo kolistelee rappukäytävässä. Jätin sarjan vuosiksi, se tuntui lapselliselta ja trendikkäältä - ystäviäni krapulassa, jatkoilla, rannoilla, kännissä.  Jatkoin kuitenkin, salaa, jopa itseltäni, sarjan kuvaamista.

Eräänä päivänä huomasin että Pitkä Sunnuntai ei ollut ohi, vieläkään. Mutta siihen oli tullut uusia kulmia, säröjä. Vaikka ystäväni eivät varsinaisesti pahamaineiseen “rivitalo ja volvo ja kultainen noutaja” -elämäntyyliin, useimmiten olleetkaan päätyneet, oli jotain kuitenkin tapahtunut. Lapsia, työpaikkoja, virkoja. 

Olinko itsekin muuttunut? Varmasti! Toivottavasti!
Nyt Pitkä Sunnuntai on, kuten ehkä minäkin, risteyksessä. Mitäs nyt oikein tapahtuu?"

Timo Wright on valokuvaaja ja dokumenttielokuvaohjaaja, joka kuvaa elämäänsä ja suunnittelee viikoittain vallankumouksia.  Viime aikoina hän on tehnyt mm. tietokone-installaation, joka tuhoaa valokuvia sekä kuvannut koko omaisuutensa, reilu 3000 kuvaa ja liimannut ne gallerian seinille.

Timo Wright
Aiemmat jutut Timo Wrightista

Timo Wright valmistui TAMK/TTVO:n viestinnän koulutusohjelmasta vuonna 2000.
|||
Ikuinen Galleria
Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)
|||

0 comments: