keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Virrat Muusiks - räppäystä ja rokkia

TAMKin Virtain toimipisteen Digitaalisen äänen & Kaupallisen musiikin suuntautumisvaihtoehdon opiskelijat järjestivät paikallisessa Pub 66:ssa Virrat Muusiks -tapahtuman, missä hiphop- ja rockgenret sulautuivat komeasti yhteen livebändien esittäminä. Iltamassa esiintyivät räp-artisti Pelan koulumme muusikoista koottuine taustabändeineen, hyvässä nosteessa niin ikään koulustamme syntynyt bändi brittirock-yhtye The Currents ja ulkomaisena vieraana englantilainen rock-yhtye Retake. Paikalla oli noin 80 hyvin viihtyvää ihmistä, mikä oli heti pääsiäisen jälkeisenä ajankohtana hyvä saavutus.

Pelan aloitti live-esiintymiset hieman ennen kello yhtätoista paikan ollessa jo mukavan täynnä ja tanssilattiakin tukkeutui välittömästi ensimmäisen kappaleen käynnistyessä. Setissä esiintyi vanhempaa bändille sovitettua materiaalia sekä koulumme projekteissa syntyneitä kappaleita. Komppiryhmän groove oli letkeää ja potkivaa. Vähäisestä yhteisestä harjoittelusta huolimatta (Pelan itse on viettänyt tämän lukukauden vaihto-opiskelijana Southamptonissa) soittovirheitä ei huomannut ja meininki oli tuore ja irtonainen.

Toisena esiintynyt The Currents vaihtoi musiikkityylin räpistä rokkiin. Transitiota pehmentämässä ja hauskana erikoisuutena yhtyeen jäsenet suurelta osin koostuvat samoista soittajista kuin Pelanin bändi. Niinpä pienillä miksausmuutoksilla soundi oli valmiin kuuloinen heti ensimmäisen kappaleen aikana. Ja The Currents rokkasikin keikkansa läpi tiukasti, löytyipä ohjelmistosta Beatles-coveri ”Come Together” johon myös Retaken laulaja osallistui, yleisöä tietenkään unohtamatta…

Viimeisenä esiintynyt englantilainen rock-bändi Retake joutui aloittamaan keikan hieman tyhjemmälle salille. Osa bändistä ei päässyt paikalle ja luokkamme soittajia esiintyi korvaavina taustajäseninä. Sali täyttyi kuitenkin nopeasti ja jätkät veivasivat settinsä kokemuksella ja leikitellen, mutta kuitenkin taitavasti ja soittovirheittä. Omien kappaleidensa välissä jätkät vetivät mash-up teeman mukaisesti coverina mm. Stevie Wonderin Superstitionin, jonka funk-rytmiikka selkeästi nostatti tanssilattian tunnelmaa.

Kokonaisuutena ilta toimi keventävänä viihteenä. Pub 66:n viime vuonna laajennettu tila toimii erinomaisena käytännön harjoittelupaikkana tapahtumien järjestämiseen.

Henrik Jansson

0 comments: