tiistai 25. maaliskuuta 2008

Yhteishaku alkaa tänään - 100 uutta opiskelijaa saa paikan


Tänään alkavan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisen yhteishaun osallistujista valitaan TAMKin kultturialan koulutukseen sata opiskelijaa. TTVO:lle pyrkiville ei riitä, että he täyttävät online nettilomakkeen. Valintaan vaikuttavat olennaisesti ennakkotehtävät, joiden tekemiseen kannattaa varata aikaa. Kokemus osoittaa myös, että ennakkotehtävät on hyvä lukea tarkkaan, ennenkuin ryhtyy toimeen.

Noin 300 parasta hakijaa kutsutaan valintakokeisiin. Ennakkotehtävät voivat antaa 20 pistettä, koulumenestys 15 pistettä ja ensimmäinen hakutoive 5 pistettä. Valintakokeissa on vielä jokaisen kutsutun tavoiteltavana 60 pistettä.

Kuvataiteen koulutusohjelmassa ei ole suuntautumisvaihtoehtoja, koulutusohjelma on välineriippumaton. Siten kuvataiteeseen voi hakea mitä tahansa taiteellista ilmaisuvälinettä suosiva.

Viestinnän koulutusohjelmaan hakeva joutuu valitsemaan suuntautumisvaihtoehdon. Jos haluaa yrittää kahteen suuntautumisvaihtoehtoon, pitää tehdä kahdet ennakkotehtävät.

Mediatuottamisen suuntautumisvaihtoehtoon hakevat tuottajan ammatista kiinnostuneet. Elokuva- ja televisioilmaisun suuntautumisvaihtoehdossa voi opiskella kuvausta, leikkausta tai ääni-ilmaisua sekä käsikirjoittamista.

Vuorovaikutteisen median suuntautumisvaihtoehdossa voi panostaa visuaaliseen ilmaisuun opiskelemalla web-suunnittelua, animaatiota ja painotuotesuunnittelua, tai perehtyä vuorovaikutteisuuden suunnitteluun verkkopalveluissa, peleissä ja multimediaesityksissä.

Teatterin ja tapahtumien av-suunnittelun suuntautumisvaihtoehdossa oppii perusteellisesti jonkin av-suunnitelun osa-alueen; valaisun, äänisuunnittelun tai liikkuvan kuvan, mutta saa oivan valmiuden muidenkin osa-alueiden toteuttamiseen.

Haku päättyy 11.4. klo 16.15

TAMK-TTVO:n hakusivut
Kuvataiteen koulutusohjelman esittely
Viestinnän koulutusohjelman esittely

Kuva
Kuvaaja: Ville Salminen Järjestäjä: Laura Nokkala

0 comments: