perjantai 21. maaliskuuta 2008

TAMK-TTVO uusimman teräväpiirtotekniikan kärjessä


TAMKin viestinnän ja taiteen koulutusohjelmat pyrkivät varmistamaan, että opiskelijat oppivat työskentelemään yhtä asiallisin edellytyksin kuin huippuammattilaiset.
Viestinnän koulutusohjelman uusimmista investoinneista kertoo käyttömestari Rolf Achrén:

Koululle on hankittu kahden vuoden aikana viimeisintä broadcast-alan huippua olevat kuvauskalusto ja editti. Kameranauhuri on Sony HDW-790P, josta on muodostunut alalle DeFacto - suosituin kalusto elokuvien tekemiseen teräväpiirtotekniikalla. Suomessa mm Yleisradio ja monet yksityiset tuotantofirmat käyttävät samaa kuvauskalustoa.

Vaihtoehtoisena kuvauskalustona meillä on filmille kuvaava Arriflex 16 SR Super -elokuvakamera, jolla voidaan opetella perinteisen elokuvatuotannon hienouksia.

Hankkimamme huippuluokan teräväpiirto edityksikkö perustuu Avidin Symphony HD-Nitris järjestelmään ja HP:n nopeisiin Dual-Prosessori CPU:hin. Syöttävänä nauhurina joko Sony HDW-2000 HDCam-nauhuri tai vaihtoehtoisesti Sony Digibeta. Massamuistina editissä on Avid VideoRaid RTR 4.0TB, joka takaa rutkasti muistia kompressoimattomaan videotuotantoon.

Kuvassa Matti Eerikäinen käyttää HD-kameraa Piilo-elokuvan kuvauksissa.
Kuva: Janne Keränen

0 comments: