maanantai 3. maaliskuuta 2008

TTVO:n stipendiaattinäyttely Galleria Rajatilassa 2


Joka kevät myönnetään opinnäytetyön perusteella kaksi näyttelystipendiä yhteistyössä Galleria Rajatilan ja Tampereen kaupungin kulttuuritoimen kanssa taiteen opiskelijoille.

Stipendi sisältää näyttelyajan Rajatilassa ja siitä koituvat kustannukset. Viime keväänä stipendi myönnettiin Iidu Tikkaselle ja Olga Palomäelle.
Näyttely on esillä Galleria Rajatilassa 1.3.-23.3.2008

Esittelemme stipendiaatit kahdessa osassa.

Katutasossa:

Iidu Tikkanen


Taiteilija esittelee näyttelynsä:

Galleriamaalauksia

Paintings of a gallery

Galleriamaalausten sisällöllisenä lähtökohtana on nimensä mukaisesti galleriatila, maalausten esitysympäristö. Galleria taiteen ja etenkin maalaustaiteen esityspaikkana on vakiintunut. Erilaiset galleriatilat voivat olla tärkeä osa taiteilijan uran muovautumista. Minkälainen tila galleria sitten on? Mitä galleriassa tapahtuu? Mikä on galleriavieraan positio tilassa? Kuinka paljon avajaisissa saa juoda viinaa, ja mikä on oikeaoppinen taulun katsomisasento? Galleriaa voidaan pitää heterotopiana, toiseuden paikkana, jossa vallitsee omat käyttäymisnorminsa ja tapansa. Näitä tapoja tuntemattomalle galleria voi esiintyä vieraana ja jopa uhkaavana paikkana.

Galleriamaalauksissa häivähtävät tilan mahdollisuudet, ja keinotekoisuutensa vuoksi usein koomisena näyttäytyvät katsomistilanteet. Maalaukset pyrkivät kääntämään huomion pois itsestään, kohti katsojaa ja ympäröivää tilaa. Ne ovat ehdotelmia tilan, tyhjyyden ja liikkeen yhteentörmäyksistä.

Galleria Rajatilaan

0 comments: