lauantai 22. maaliskuuta 2008

Piilo on trilleri ja lopputyöelokuva


Eilisessä, uutta HD-tuotantolinjaa esittelevässä kirjoituksessa käytin mannekiinina Piilo-elokuvaa.

Piilo on lyhytelokuva-trilleri, se kertoo 8-vuotiaasta Kasperista joka joutuu kohtaamaan yksin taloon tunkeutuvat murtomiehet.

Elokuvan käsikirjoituksen muokkaaminen alkoi jo vuonna 2006, varsinainen tuotanto viime syksynä ja kuvaukset tehtiin helmikuussa. Jälkityöt ovat nyt käynnissä, ja ensi-ilta on syyskuussa. Tampere Art Factory -festivaalilla esitellään nykyistä teaseria laajempi trailer. Elokuvan tekemiseen on osallistunut noin 30 hengen tiimi.

Piilon ohjaa elokuvan toinen käsikirjoittaja Aleksi Närvä, toinen käsikirjoittaja Matti Eerikäinen on kuvannut elokuvan.

Piilon tekijät ovat myös oppineet, että tärkeä osa elokuvatuotantoa on sen tunnetuksitekeminen. Matti Eerikäisen kotisivuilta löytyy elokuvan teaser ja elokuvan tekijät, sekä linkkejä projektia valaiseviin nettilähteisiin: sanomalehtiartikkeleihin, Piilo-ryhmään Facebookissa ja Behind the scene -valokuvakansioon niin ikään Facebookissa. Piilon varsinaiset Flash-pohjaiset nettisivut julkaistaan huhtikuussa, ja ne tulevat sisältämään monipuolisesti aineistoa elokuvanautinnon ryydittämiseksi, kertoo Matti Eerikäinen.

Lisää:
Matti Eerikäisen Piilo-sivu
Artikkeli Pirkanmaan Sanomissa
Elokuvan kotisivu (ilmestyy varsinaisesti huhtikuussa)
Piilo-elokuvan Facebook-ryhmä

Kuva: Sakari Suuronen, elokuvan kuvauspaikalta. Lisää kuvia löytyy Matti Eerikäisen kokoamasta Piilo-albumista Facebookissa.

0 comments: