keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

TTVO näkyy Filkkareilla, osa 4 - elokuvia!

Tänään alkavien Tampere Film Festivalien näytöksissä esitetään useita TTVO:n nykyisten ja koulustamme valmistuneiden opiskelijoiden töitä. Kotimaisessa kilpailusarjassa ovat edustettuina Maria Aholan dokumentti "Make" ja Hannaleena Haurun fiktio "Jos kaadun".
Sini Järnströmin "Hilja, punaisen tyttö" on mukana perinteisessä Raimo Siliuksen kokoamassa Rake Specialissa, joka muistaa 90-vuotiasta Suomea teemalla Punaiset ja valkoiset. Uutta kotimaista -näytöksessä nähdään Riikka Kuoppalan elokuva "Vieras ruumiiissani".

Make on viisiminuuttinen dokumentti, joka kertoo juoppotalossa kasvaneen Maken tarinan. Nuorempana hän taisteli heikompien ja pienempien puolesta kostamalla seksuaalirikollisille, nykyisin hän auttaa tämän päivän nuoria toimimalla tamperelaisessa Legioonateatterissa. Dokumentti on esitetty myös DocPoint-festivaalilla ja YLE TV-2:ssa. Ohjaaja Maria Ahola on TTVO:n mediatuottamisen opiskelija, leikkaaja Essi Rakkolainen leikkauksen opiskelija, kumpikin kolmannelta vuosikurssilta. (KOTIMAINEN KILPAILU 8, 6.3. 20.00 Plevna 5 ja 7.3. 20.00 Plevna 2).

Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Jos kaadun on ehtinyt jo kiertää maailman festivaaleilla mm. Kiinassa ja Brasiliassa. Elokuvan päähenkilö Kaarina työskentelee suomalaisella sahalla - ja kaatuu toistuvasti kenenkään huomaamatta. Ohjaaja Hannaleena Hauru valmistui viime vuonna ja jatkaa opintojaan Taideteollisessa korkeakoulussa. Muut työryhmän jäsenet jatkavat opintojaan TTVO:lla. (KOTIMAINEN KILPAILU 9, 6.3. 14.00 Plevna 5 ja 8.3. 12.00 Plevna 2).

Vieras ruumiissani on kuvataiteilijaksi valmistuneen, nykyisin Kuvataideakatemiassa opiskelevan Riikka Kuoppalan teos. Elokuvan henkilöt, pieni tyttö ja aikuinen nainen, viettävät aikaa vanhan kerrostalon vintillä ja käyvät läpi kokemuksiaan. Tarinan edetessä leikin ja toden välinen raja hämärtyy. (UUTTA KOTIMAISTA 2, pe klo 10, Plevna 6).

Sini Järnströmin dokumentti Hilja, punaisen tytär kertoo vuonna 1904 syntyneen tamperelaisen Hilja Virtasen tarinan. Dokumentissa Hilja kertoo isästään Edwardista, joka taisteli punakaartissa - ja miten vuoden 1918 tapahtumat ja niistä vaikeneminen ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä. Sini Järnström on kuvauksen opiskelija, joka valmistuu tänä keväänä. (Rake Special: Punaiset ja valkoiset, pe klo 16, Hällä).

0 comments: