tiistai 4. maaliskuuta 2008

TTVO testaa nopeutesi!

Ryhmä taide- ja arkkitehtiopiskelijoita heijastaa kaupunkikehitysaiheisen nettipelin Tampereella Tuomiokirkonkadun kävelykadulle pystyttämälleen valkokankaalle keskiviikkona 5.3. klo 18-21.

Kaupunkilaisen osallistumismahdollisuuksia ja innokkuutta kaupunkisuunnitteluun käsittelevään peliin voi osallistua sekä paikan päällä, että www-sivustolla.

Pelin yhteydessä toimii chattipohjainen keskustelu, jossa voi ottaa kantaa vaikkapa Stockmannin Tuomiokirkonkadun laajennussuunnitelmiin.

Peli koostuu nettiäänestyskysymyksistä, joihin ohikulkijoita haastetaan vastaamaan reaktiotesteistä tuttuun tapaan lyhyen ajan sisällä. Ehditkö reagoida kaupunkisuunnitteluun? Tiedätkö mikä on OAS? Koetko olevasi kaavoitusprosessin osallinen? Tiedätkö missä vaiheessa Stockmannin laajennussuunnitelma on menossa? Entä voiko siihen enää vaikuttaa? Kiinnostaako kaupunkisuunnittelu?

Reaktiopeli on osa kuvataiteilija Mikko Lipiäisen TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmassa ohjaamaa työpajaa, jossa pohditaan uusien medioiden,virtuaalijulkisuuksien ja julkisen tilan välisiä suhteita sekä niiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Työryhmään kuuluvat Mikko Lipiäisen lisäksi kaupunkitutkija Taina Rajanti, Timo Bredenberg, Jussi Koitela, Johannes Vartola, Elina Alatalo ja Kaisu Närhi.

0 comments: