lauantai 30. lokakuuta 2010

Yrittäjyyden teemapäivä veti TAMKin juhlasalin täpötäyteen

TAMK:in pääkampuksen juhlasalin kaikki mahdolliset istumapaikat saatiin 28.10. täytettyä (rappuset mukaan lukien). Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä viimeisinä esiintyjinä yleisöä hauskuuttivat Tuomas Milonoff sekä Riku Rantala suureen suosioon nousseesta The Madventures –sarjasta.

Esiintyjät oli selvästi valittu harkiten. Kaikki olivat jollain tapaa menestyneitä yrittäjänurallaan. Hieman erilaista näkökulmaa antoi teamin johtamisesta paljon jääkiekkopiireissä toimiva Jukka Jalonen. Hän jakoi kokemuksiaan jääkiekkojoukkueen johtamisesta, jotka ovat myös yrityksen johtamisessa käteviä tietoja.

Innolink Oy:n perustaja, Sari Vaajanen kertoi oman tarinansa, joka oli yllättävän mielenkiintoinen vaikeuksista voittoon –selviytyminen.

Opiskelijoilla on myös hyvät mahdollisuudet aloittaa oma yritys. Ensimetri on TAMKin kanssa yhteistyössä toimiva yritys, joka tarjoaa apua aloittaville yrittäjille. Myös yksi iltapäivän puhujista, Joni Meltoranta oli lähtenyt yrittäjyyteen koulun kautta kirjoittamalla opinnäytetyönsä tulevasta firmastaan.

Viimeisenä esiintyneet Tunna ja Riku olivat epäilemättä syy, miksi niin moni opiskelija halusi viettää iltapäivänsä luentoja kuunnellen. Huumoripitoinen ja rento luento sai yleisön mukaan keskusteluun ja kysymyksiä sateli.

”Ei me edes haluttu perustaa yritystä, mutta kun oli pakko.”
Miehille yrityksen perustaminen ja rahan ansaitseminen eivät niinkään olleet prioriteetteja. He painottavat sisältöön ja ovat aidosti kiinnostuneita kulttuurien tavoista ja niistä kertomisesta.

Teema ei painottunut budjetin tekoon ja muuhun tekniseen tietoon. Opiskelijoita haluttiin selvästi rohkaista yrittämään. Kaikki iltapäivän puhujat pitivät tärkeinä, ettei kannata luovuttaa, vaikka esteitä väistämättä tulee yrittäjän uralla. Iltapäivän aikana kuultiin kiinnostavia tarinoita myös henkilökohtaisen elämän merkityksestä yrityksen perustamisen ja pyörittämisen lomassa

Yrittäjän arki ei aina ole helppoa, mutta sitäkin palkitsevampaa, kun siihen osaa asennoitua oikein.

Teksti ja kuva: Emma Kiiski
Kirjoittaja opiskelee englanninkielisessä
median koulutusohjelmassa
|||

1 comments:

markoteras.com kirjoitti...

Harmittaa kyllä näin jälkeenpäin, että tuli missattua tällainen. Kuulin, että siellä oli videokameroita. Tuleeko tämä julkiseen levitykseen esim. TAMKin YouTubeen, milloin ja miksi ei? :)