torstai 28. lokakuuta 2010

Opiskelijat ja senioribändi levynteossa
Digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin neljännen vuoden opiskelijoiden ja Virtain Swing Bandin levyntekoprosessi on yksi erikoisimpia kouluprojekteja missä olen ollut mukana. Kuulun itse levyn äänitys/miksausryhmään. Erityisen opettavaisen projektista tekee se, että bändi on täysin ulkopuolinen ja lisäksi suurin osa soittajista on eläkeikäisiä sekä kokeneita muusikoita.

Koulussamme ei ole ennen tehty näin kokonaisvaltaista projektia ulkopuoliselle asiakkaalle. Luokkamme yhteistyössä opiskelijoiden osuuskunnan MusicActiven kanssa vastaa käytännössä levyn kaikista vaiheista sen kaupan hyllyille päätymiseen asti.

Virtain Swing Bandin levyntekoprosessi on edennyt nyt siihen pisteeseen, että
levylle tulevat kappaleet on äänitetty ja miksattu.

Jututin bändin ns. toiminnanjohtajaa sekä basistia Pekka Viertolaa äänitysten lomassa ja kysyin miten äänitykset sekä opiskelijoitten kanssa työskentely ovat hänen mielestään sujuneet.

”Bändin kanssa työskentely studiossa on ollut hyvin erilaista verrattuna bändin aikaisempaan työskentelyyn mutta samalla todella mielenkiintoista”, Viertola kertoo.
Kokoonpanomuutoksia bändi on kokenut erittäin paljon mutta vanhimmat jäsenet ovat kyseisessä bändissä aloittaneet jo vuonna 1987.

Pekka itse kertoo tulleensa mukaan 80- ja 90-luvun taitteessa.

“Tämä on semmoinen kokemus, että ei tällä ikää muuten olisi tämmöiseen todennäköisesti päässyt mukaan”, Viertola toteaa.

Bändin uusin jäsen viulisti-laulaja Anniina Mäkäräinen tuli mukaan vasta viime talvella.

Yhteistyö opiskelijoitten kanssa on Viertolan mukaan ollut “Poikkeuksetta hyvää”.
“Te ette ole liikaa rankaisseet vanhoja miehiä ja naisia”, Viertola kehuu.

Virtain Swing Bandin debyyttialbumi julkaistaan 23.11.2010. Julkaisu liittyy TAMKin AiP (Aktiivisesti ikääntyen Pirkanmaalla)- hankkeeseen.


Teemu Markkula

0 comments: