keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Verkostoja ja verkostoitumista MindTrekissa

Kaksipäiväinen Mindtrek- konferenssi keräsi hotelli Rosendahliin joukon media-alan ammattilaisia ympäri maailmaa. Ammattilaisten joukossa olimme me opiskelijat, utelias keltanokkajoukkio valmiina verkostoitumaan ja imemään itseemme bisnesmaailman oppeja ja uusia vaikutteita. Poukkoilimme luennolta toiselle, naputtelimme tai raapustimme raivokkaasti muistiinpanoja, nautimme ruokapöydän antimista ja torstai-illan jatkobileistä. Nuo kaksi päivää olivat mukavaa vaihtelua normaaliin lukujärjestykseen.

Mindtrek tarjosi kattavan katsauksen tulevaisuuteen ja maailmaan johon olemme kouluttautumassa. Launchpad, cloud computing ja ubimedia olivat vain muutama niistä mystisistä termeistä, joihin törmäsin ensimmäistä kertaa Mindtrekissä. Kaikki konferenssissa ei kuitenkaan ollut uutta.

Media-alalla(kin) on tärkeää olla paljon kontakteja ja kavereita. Sosiaalinen media on loistossaan, eikä sosiaalisuuden voittokululle näy loppua. Mindtrek antoi oivan tilaisuuden saada uusia kontakteja, tavata vanhoja tuttuja ja oppia uutta - valitettavasti itse koin oloni liian epävarmaksi rautaisten ammattilaisten keskellä, joten pysyttäydyin tutussa kouluporukassa niin lounaspöydässä kuin verkostoitumiskahvillakin.

Verkostoituminen on menestyksen avainedellytys, mistä myös muistoksi saamani Microsoftin t-paita sloganillaan muistuttaa: make web, not war.

0 comments: