tiistai 12. lokakuuta 2010

Uusia ulottuvuuksia etsimässä - MindTrek konferenssi 7.-8.10.2010

Kertoessani perheelleni viime viikon suunnitelmistani ensimmäinen esille tullut kysymys oli: "Mikä MindTrek? Liittyykö se jotenkin Star Trekkiin?" Vastaus riippuu tietysti näkökulmasta; Puhujat toivat esille hurjia ideoita, joita tavallinen tallaaja ei kenties koskaan edes tulisi ajatelleeksi. Toiveet tavoittelevat tähtiä ja mikään ei tunnu olevan näille ihmisille mahdotonta. Lukumäärät joissakin tutkimustuloksissa olivat melkein yhtä käsittämättömiä kuin tähtien määrä avaruudessa. Joten kyllä, MindTrek on kuin Star Trek. Tai sitten ei.


Vietin oman konferenssiaikani kuunnellen ensin torstaina esityksiä älypuhelinkäyttöjärjestelmien eroista ja niiden kannattavuudesta, ja perjantaina erilaisia näkökulmia ja projektiesittelyjä "Social Moving Pictures" -aiheeseen liittyen. Kaikki puhujat olivat mukavan persoonallisia - tylsää hetkeä luentosalissa ei ollut. Varsinkin perjantain luennoissa painotettu draaman tarpeellisuus nykymediassa sai huomioni; Tuntuu kuin tarinoiden merkitys vain kasvaisi entisestään, vaikka se on aikojen saatossa vaihtanut muotoaan puhutusta kirjoitettuun ja kirjoitetusta visuaaliseen muotoon. Kenestä ei olisi hauska ratkoa murhamysteerejä tai olla saamassa selville superrikollisten juonia? Vaikka nämä asiat tapahtuisivatkin virtuaalitodellisuudessa, on niiden synnyttämä tunnelma hyvinkin aito.


Sain kerättyä paljon tietoa ja uusia ideoita salaisiin muistiinpanoihini... Kenties näistä loistavista aineista syntyy vielä jonain päivänä kelpo maailmanvalloitussuunnitelma? Mutta jääköön se hamaan tulevaisuuteen. Beam me up, MindTrek!Teksti ja muokattu MindTrek-logo: Heidi Mäenpää IMP10

0 comments: