tiistai 12. lokakuuta 2010

Karoliina Paapan valokuvia esillä kansainvälisissä näyttelyissä Saksassa ja Etelä-Koreassa

Sarjasta:Girl Is A Harsh Mouth, kromogeeninen värivedos, 2009
Kuvataiteilijaksi ei valmistuta vain kursseja käymällä. Kuvataiteen opiskelijoille on tärkeää jo opiskeluaikana osallistua näyttelyihin, saada töitään esille ja samalla saada kokemusta taidemaailmasta. Parhaimmillaan tämä toimii niin, että opiskelijalla on vahva tahto tehdä omanlaisiaan töitä koulukurssien aikana ja niiden rinnalla. Kouluvuosien aikana kertyy edustavia töitä, joita sitten voi itse tarjota näyttelyihin tai joita voidaan esitellä koulun yhteistyökumppaneille.

Kuvataiteen opiskelija Karoliina Paapalla on viimeinen vuosi menossa. Tänä vuonna lopputyönäyttely ei kuitenkaan ole ainut tapahtuma, jossa hänen töitään voi nähdä. Karoliina Paapan valokuvia on syksyn aikana esillä kahdessa kansainvälisessä näyttelyssä, joiden lisäksi hänen animaationsa esitettiin Reikäreuna -elokuvafestivaalilla.

Karoliina Paapan valokuvateos on mukana Dortmundissa, Saksassa parhaillaan esillä olevassa Inter-cool 3.0 -näyttelyssä. Seuraavaksi Paapan kuvia on esillä Etelä-Korean Daegussa avautuvassa Daegu Photo Biennale - 2010 International Young Photographers Exhibition-näyttelyssä. Viime toukokuussa järjestetyllä koulun kansainvälisyysviikolla Daegu Photo Biennalen kuraattori Walter Bergmoser sai pinon DVD-portfolioita, jossa esiteltiin TTVOlaisten töitä. Esivalinnan perusteella organisaatio otti yhteyttä Paappaan ja kysyi olisiko hän valmis olemaan mukana näyttelyssä, jos hänen työnsä valittaisiin sinne. Lokakuussa avautuvassa näyttelyssä on esillä kolme Paapan valokuvateossarjaa.

Keväällä edessä on Helsingin Alkovi-galleriassa taiteilijaryhmä Route Couturen, jossa Paappa on mukana, näyttely. Lisäksi Paappa työskentelee valokuvasarjan parissa, joka on hänen lopputyönsä. Vuosi kuulostaa todella kiireiseltä. Näyttelyihin osallistumien on kuitenkin pitkäjänteisen työskentelyn tulos. Se, että viimeisenä vuotena on mukana useassa suuressa näyttelyssä kertoo, että aiempien vuosien ahkera työskentely tuottaa tulosta.

Teksti: Mari Ljokkoi

|||
Karoliina Paapan animaatiot, näyttelyt ja muu taiteellinen toiminta tässä blogissa
|||

0 comments: