keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Postikortti Beginning-festivaalilta Pietarista

Kansainvälinen opiskelijaelokuvafestivaali Beginning järjestettiin Pietarissa 1.-6.10.2010. Festivaalien kilpailusarjaan oli valittu Suomesta kaikkiaan neljä työtä, joista kaksi oli TTVO:n opiskelijoiden tuotantoja: viisiminuuttisten sarjassa oma lyhytelokuvamme, Aarnipuu, ja yleisessä fiktiosarjassa lopputyöelokuva Huomisen muisto. Myös Huomisen muiston ohjaaja, TTVO:lta jo valmistunut Pekka Saari, oli kanssamme vieraana Pietarissa. Kaksi muuta suomalaista elokuvaa olivat Jan Ijäksen dokumentti Ghosts TaiKista ja Katja Niemen R niinkuin Realdoll Turun Taideakatemiasta.

Joitain vuosia sitten festivaaleilla vierailleet TTVO:n opiskelijat olivat valitelleet elokuvien heikkoa tasoa, mutta tänä vuonna sitä ongelmaa ei ollut. Monet jopa ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden teokset hämmensivät kypsillä käsikirjoituksillaan ja kuvakerronnallaan. Yllätyksenä meille suomalaisille tuli se, että kaikissa ei-venäjänkielisissä elokuvissa raikasi dialogin simultaanitulkkaus alkuperäisen ääniraidan päälle.

Tärkeintä festivaalin antia meidän kannaltamme oli luultavasti silti muiden tekijöiden tapaaminen ja yhteiset illanvietot. Keskustelua käytiin niin omista kouluista ja elokuvista kuin viisuminhankinnan vaikeuksistakin. Vaikka palkintoa meille tai muillekaan suomalaisille ei tullutkaan, festivaalikokemus oli mahtava.

Teksti: Marja Pihlaja ja Lauri-Matti Parppei

Kuva (Dom Kino): Marja Pihlaja

|||
Beginning Festival Home
Ennakkojuttu festivaalista 
|||

0 comments: