sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Yhteishaku alkaa 23.3, päättyy kiirastorstaina 9.4.


Haku nuorten suomenkieliseen ammattikorkeakoulutukseen alkaa huomenna maanantaina 23.3. ja päättyy kiirastorstaina 9.4. klo 16.15. (Olkaa tarkkana, haut päättyvät yleensä perjantaina, mutta koska perjantai tänä vuonna on pitkä, on hakuaika päivän lyhyempi.)

Tampereen ammattikorkeakoulussa on kulttuurialalla haussa 55 aloituspaikkaa uudessa elokuvan ja television koulutusohjelmassa ja 20 aloituspaikkaa kuvataiteen koulutusohjelmassa.

Kummankin koulutusohjelman laajuus on 240 opintopistettä ja koulutuksen kesto neljä vuotta. Elokuvan ja television koulutusohjelmasta valmistuva saa tutkintonimikkeen medianomi (AMK) ja kuvataiteen koulutusohjelmasta valmistuva kuvataiteilija (AMK). Kumpikin tutkinto on englanniksi Bachelor of Culture and Arts.

Nettihakemus + ennakkotehtävät

Hakemus täytetään opetushallituksen verkkosivustolla amkhaku.fi. Voit hakea samanaikaisesti useampaan paikkaan, mutta huomaa, että jos ilmoitat hakevasi ensisijaisesti meidän koulutusohjelmiimme, saat viisi lisäpistettä.

Lisäksi hakijan tulee tehdä ja lähettää ajoissa ennakkotehtävät. Ne ovat kohtuullisen vaativat, joten niiden tekemistä ei kannata jättää viimeiseen iltaan ja yöhön. Myöhästyineitä ennakkotehtäviä ei oteta huomioon, ei, vaikka selitykset olisivat kuinka oivallisia tahansa.

Hakuopas ja ennakkotehtävät löytyvät seuraamalla linkkiä alla. Ne kannattaa lukea tosi tarkkaan. Joka vuosi joudumme hylkäämään ansiokkaitakin ennakkotehtäviä, joiden laatijat ovat tehneet eri tehtävät kuin pyysimme.

Elokuvan ja television koulutusohjelman valintakokeisiin 2.-3.6. kutsutaan kaikki hakukelpoiset, joiden ennakkotehtävät ovat saaneet arvosanan hyväksytty. Kuvataiteen koulutusohjelman valintakokeisiin 1.-4.6. kutsutaan 80 parasta hakijaa ennakkotehtävien, koulumenestyksen ja ensimmäisen hakutoiveen perusteella.

Aikaa on enää kaksi ja puoli viikkoa, lataa oitis hakuopas ja ennakkotehtävät. Tämän blogin lähes 300 jutussa saat hyvän käsityksen niistä syistä, joiden perusteella TTVOlle kannattaa hakea. Lycka till.

AMK-haku
Hakuopas ja ennakkotehtävät 2009
Elokuvan ja television koulutusohjelma
Kuvataiteen koulutusohjelma

Yhteishaku 2009 jutut tässä blogissa

0 comments: