perjantai 6. maaliskuuta 2009

Ranskalainen ATELIER MTK vieraili TTVO:lla


Tampereen elokuvajuhlilla vieraileva ranskalainen taiteilijaryhmä Gaëlle Rouard, Etienne Caire ja Richarles Bronson kävi torstaina esittelemässä töitään ja kertomassa työskentelytavastaan TTVO:n opiskelijoille. Ryhmän esityksistä jokainen on omanlaisensa improvisoitu kokonaisuus, jossa Rouard ja Caire (aka Rio Jim) improvisoivat 16-millisillä projektoreilla, Bronsonin improvisoidessa säestystä erilaisilla instumenteilla ja mm. leikkikaluilla. Heittäytyvä ja leikittelevä tapa työstää kuva- ja ääniteosta kemiallisesti ja fyysisesti, reaaliaikaisesti tilassa kiinnosti opiskelijoita ja tilaisuudessa alettiin alustavasti suunnitella mahdollista workshopia taiteen ja viestinnän opiskelijoille joskus tulevaisuudessa.

Rouard, Caire ja Bronson työskentelevät Atelier MTK:ssa, joka on vuonna 1992 perustettu elokuvatekijöiden ja muusikoiden kollektiivi, joka laboratoriossaan etsii ja löytää uusia kuvallisen ja äänellisen kerronnan muotoja. Tampereen elokuvajuhlilla ryhmä esitti keskiviikkona MetalkinG -rockbändi-elokuva-performanssin. Ryhmän toinen esitys, La Foxe, nähdään lauantaina klo 20 Tullikamarilla.

Kuvassa Etienne Caire, Gaëlle Rouard ja Richarles Bronson sekä TTVO:n opiskelijoita valmistautuu katsomaan La Foxe-esityksen taltiointia.
Kuvaaja: Cai Melakoski


0 comments: