keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Demola on Vuoden Osallistaja


Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä Tietoyhteiskuntapäivässä 10.3.2009 Demola-hanke palkittiin suomalaisen tietoyhteiskunnan Vuoden Osallistajana.

Demola on tamperelaisten korkeakoulujen, ICT- ja media-alan yritysten sekä Teknologiakeskus Hermia Oy:n palvelu, jossa opiskelijat kehittävät digitaalisia tuotteita ja palveluja yritysten tarjoamien konseptien pohjalta.

Demola-tiimien toiminnassa isoimmat oivallukset liittyvät toimialarajojen rikkomiseen ja yhteistyöhön. Ensimmäisten viiden kuukauden aikana Demolassa on ollut käynnissä 12 projektia. Tiimeissä mukana olevia eri oppilaitosten opiskelijoita on ollut n. 100 ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Opiskelijoiden kokemukset ovat positiivisia: projektien myötä on tapahtunut runsaasti käytännön oppimista ja yhteyksiä oikeisiin yrityksiin. Demolan toimitilat sijaitsevat Tampereen keskustassa, Finlaysonin mediaintensiivisessä yrityskeskittymässä.

Lue Demolan tiedote kokonaisuudessaan

Teknologiakeskus Hermia Oy tuottaa palvelun yhteistyössä TAMKin, TTY:n ja Tay:n kanssa. Mukana olevat yritykset osallistuvat ohjaajina tiimien työskentelyyn. Tiimien tuottamista demoista parhaat jalostuvat uusiksi tuotteiksi, palveluiksi ja kasvuyrityksiksi.

TAMKissa Demolan projekteja on jo aloitettu tietotekniikan, tietojenkäsittelyn, kuvataiteen ja viestinnän koulutusohjelmissa, sekä lisäksi proAkatemiassa.

Demola
Demola englanninkielisessä blogissamme

Kuva Demola.fi:n kuva-arkistosta

0 comments: