torstai 19. maaliskuuta 2009

Pirkanmaan äänimaisemat talteen


”Pirkanmaan äänimaisemat” on keräyshanke, jossa kerätään kuvauksia ja huomioita Pirkanmaan alueen ääniympäristöistä ajalla 18.3.2009–30.6.2009. Yleisön ehdotuksista valikoidaan kohteet, jotka äänitetään, arkistoidaan ja kootaan hankkeen verkkosivuille kuunneltavaksi sekä tallennetaan tutkimuskäyttöä varten.

Pirkanmaan äänimaisemat herättelevät ihmisiä kuuntelemaan ympäristöään ja kiinnostumaan ympäristönsä äänistä. Hanke toteutetaan yleisölle avoimena keruuprojektina, jossa etsitään tietoa tärkeiksi, merkityksellisiksi, miellyttäviksi ja epämiellyttäviksi koetuista ääniympäristöistä. Ehdotukset voivat koskea erilaisia arjen tai pyhän, eri vuodenaikojen, kaupungin tai maaseudun, menneisyyden tai nykyisyyden ääniympäristöjä. Keräyksen satoa julkaistaan hankkeen verkkosivuilla, minkä lisäksi osa ehdotuksista dokumentoidaan yhteistyössä ehdottajan kanssa. Äänityksiä ja kuvauksia voi käydä kuuntelemassa ja kommentoimassa hankkeen verkkosivuilla.

Pirkanmaan äänimaisemat on äänimaisemien tallennus-, suojelu- ja tutkimushanke. Se jatkaa 2004–2006 järjestettyä Sata suomalaista äänimaisemaa -keräyskilpailua. Hanke sai runsaasti myönteistä huomiota ja palkittiin Vuoden esteettisenä tekona (2006). Pääjärjestäjänä on Suomen Akustisen Ekologian Seura r.y. yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän yksikön sekä Tampereen yliopiston musiikintutkimuksen laitoksen kanssa.

Pirkanmaan äänimaisemat keräyshanke

Tampereen äänimaisemakartta
Sata suomalaista äänimaisemaa

Napsauta kuvaa, näet lennäkin tekstin paremmin

0 comments: