maanantai 16. maaliskuuta 2009

Swan Lake Awardiin uusi kilpailusarja


Swan Lake: Moving Image&Music Award kilpailu 2009 on julkistettu. Kilpailussa visualisoidaan new age pianomusiikkia. Perinteisten kilpailusarjojen, animaatio ja digitaalinen elokuva, rinnalla on nyt kolmas kilpailusarja, interaktiivinen elokuva.

Kilpailun pääjärjestäjä on saksalainen Mittweidan ammattikorkeakoulu yhteistyössä eurooppalaisten korkeakoulujen kanssa. Suomesta verkostoon kuuluvat Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Kilpailijat rekisteröityvät Swan Laken veppisivuilla ja pääsevät sen jälkeen valitsemaan haluamansa musiikkikappaleen Newagepiano.net verkkosivustolta. Kilpailuaika päättyy 30.8.

TTVO menestynyt loistavasti

TAMKin kuvataiteen ja viestinnän opiskelijat ovat tuoneet Swan Lake Award palkintoja kotiin viime vuosina roppakaupalla. Vuonna 2006 Risto-Pekka Blom voitti Digital Film -kilpailusarjan elokuvallaan "Storm", joka oli tehty Rebecca Kragnesin musiikkiin. Teemu Kutvonen voitti toisen palkinnon animaatiolla "One Donation, Three Lives" joka perustui Guardnerin musiikkiin. Kuvataiteilija Helinä Hukkataival täydensi tamkilaismenestystä voittajaehdokkudella Digital Film sarjassa kilpailutyöllään "Silva", jonka taustalla oli Rauschfaktorin musiikki.

Vuonna 2007 vaha-animaatio "Vahveraasio" sai toisen palkinnon animaatiosarjassa ja elokuva "Ystävyys" tuli kolmanneksi digitaalisen elokuvan sarjassa.

Vahveraasion työryhmässä olivat Juho Kepanen, Tuomas Kauppinen, Nina Riutta ja Johanna Havimäki. Elokuvan musiikin oli tehnyt Jo Blankenburg. Ystävyys oli Raman Hussainin työ Rob Coslown musiikkiin.

Viime vuonna Vesa Jokinen ja Hanne Zenjuga voittivat toisen palkinnon animaatiollaan "It Dwells in the Depths" Kathryn Toyaman sävellykseen.

Interaktiivinen elokuva tuli Swan Laken kilpailusarjaksi interaktiivisen elokuvan mestarin, Chris Halesin aloitteesta. Chris Hales opettaa interaktiivista elokuvaa myös TTVO:lla. TTVO:n opiskelijoiden tekemiä interaktiivisia elokuvia on seuraavan kerran mahdollisuus nähdä Tampere Art Factory (TAF) festivaalilla toukokuussa.

Swan Lake Award
Katso ja kuuntele animaatio "It Dwells in the Depths"
Tampere Art Factory

Kuvassa Hanne Zenjuga vasemmalla ja Vesa Jokinen kiittämässä palkinnosta oikealla.

0 comments: