torstai 5. maaliskuuta 2009

Filkkaristudion laatuviihde jatkuu!


Vuoden toinen Filkkaristudion lähetys on nyt purkissa. Tämänpäiväisen lähetyksen ohjaaja Pekka Ollula raportoi:

"Tänään Filkkaristudion aiheena oli tulikuuma 60-luku ja studiovierainamme kulttuurintutkija Markku Koski sekä ohjelmistosuunnittelija Raimo Silius – nuorisoa suoraan 60-luvulta siis. Arvovieraidemme haastattelun hoitivat Jessika Aro ja Lena Nelskylä yliopistolta.

Pääkallopaikalla tunnelma oli aamulla melko rauhallinen vaikka ensimmäisen lähetyspäivän jälkiä pystyi työryhmästä selvästi havaitsemaan. Paineita ensimmäisestä lähetyksestä oli kasaantunut niin työryhmälle kuin itsellenikin, mutta ilahduin huomatessani miten kaikkien otteet olivat selvästi varmentuneet. Jokainen hoiti pystytyksessä oman tonttinsa ripeän rauhallisesti ja joutilaat auttoivat apua tarvitsevia. Ehkäpä tästä syystä vältyimme myös teknisiltä ongelmilta tänään (Tässä tutkimuksessa ei otettu huomioon sitä laitetta jolla laitetaan kuvassa olevan nimi ruutuun). Tosin tekniikkaryhmässä herätti hieman ihmetystä se että saatuaan hommat valmiiksi he joutuivat odottamaan puolestaan vieraita ja haastattelijoita. Välillä näinkin päin.


Varsinainen lähetys pamahti eetteriin kellontarkasti ja tuntui sujuvan oikein mallikkaasti. Itsehän en ole siis vielä virallista lähetystä nähnyt, joten palautetta odotellessa! Yhteydet tiimin välillä toimivat hyvin ja kaikki komennot menivät perille. Kamerat tarjoilivat hyviä kuvia, kuvatarkkailija varmisti niiden laadun, studio-ohjaaja sai haastattelijoille viestit perille, kuvanauhoittaja oli aina valmiina, kuvaussihteeri ja kuvamiksaaja helpottivat omaa työtäni loistavalla suorituksellaan ja ääni toimi täydellisesti. Kiitos kaikille!


Monikameratuotannot ovat siitä mukavia että ne korostavat yhteistyön merkitystä ja antavat välittömästi palautteen koko työryhmälle. Toiston myötä otteet paranevat ja laatu lisääntyy. Eipä siis muuta kuin kiitos tästä päivästä ja huomenna tekemään vieläkin tasokkaampaa laatuviihdettä. Silloin Filkkaristudion kapteenina toimii Heidi Österlund ja aiheenamme on lapset ja nuoret. Pysykää tutkalla!


- Pekka

P.S. Vedosta nauhoitettiin myös Making Of -materiaalia joka on nähtävissä Filkkaristudion sivuilta lähiaikoina"

Filkkaristudioon (katso mm. tämän päivän lähetys)

Kuva: Ohjaaja Pekka Ollula vauhdissa vierellään kuvamiksaaja Maiju Virkkunen
Kuvaaja: Iida Höckert0 comments: