maanantai 9. maaliskuuta 2009

Filkkaristudio 2009 kokonaan purkissa


Tampereen elokuvajuhlat on tältä vuodelta onnellisesti ohi, niin myös Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston opiskelijoiden yhteistyöprojekti Filkkaristudio. Filkkaristudio on kolmena päivänä suorana monikameralähetyksenä toteutettava makasiiniohjelma suoraan elokuvajuhlien sydämestä, Finlaysonilta.

Vuoden kolmannen Filkkaristudion ohjasi Heidi Österlund, ja edellisten lähetysten ohjaajien, Pauli Kopun ja Pekka Ollulan tapaan hän raportoi kokemuksen blogissa:

"Filkkaristudion perjantaisen jakson aiheena olivat lasten- ja nuorten elokuvat. Toimittajakaksikko Juho Maijalan ja Jaakko Loikkasen luotsaamana studiossa keskusteltiin mediapedagogi Maikki Kantolan sekä elokuvaharrastaja Tuomas Lehtisen kanssa siitä, mitä aiheita lasten- ja nuorten elokuvat saavat käsitellä.

Yhdessä pohdittiin sitä, millaiset mahdollisuudet lapsilla on päästä itse tekemään elokuvia. Elokuvan rooli mediakasvatuksen välineenä oli myös esillä, ja paneuduttiin kysymykseen siitä toimiiko lasten kasvattajana media vai vanhemmat. Keskustelua käytiin myös lasten- ja nuortenelokuvien teemojen ympärillä, ja erityisesti mietittiin sitä, miksi kyseisen genren elokuvat käsittelevät aina samoja teemoja.

Perjantain lähetyksen ohjaajana toimi Heidi Österlund ja muusta puolesta vastasivat jo kahdessa aikaisemmassakin lähetyksessä kunnostautunut tekninen ryhmä. Lähetys meni hyvin ja suuremmilta teknisiltä ongelmilta vältyttiin. Kameratyöskentely oli hienoa ja saimme hyvän näköistä kuvituskuvaa elävöittämään lähetystä. Koko kuvaustiimi puhalsi yhteen hiileen rankasta viikosta huolimatta, ja voimme kaikki olla tyytyväisiä kelpoon lopputulokseen."

Katso Filkkaristudion lähetykset
Kaikki Filkkaristudiopostaukset tässä blogissa

Kuva: Heidi Österlund vauhdissa vierellään kuvamiksaaja Aki Auvinen
Kuva lainattu Pekka Ollulan blogista Mies Toogan Alla

0 comments: