keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Ikuinen Galleria kuplii: Sarjisjamit


Sarjisjamit – interaktiivinen sarjakuvataidenäyttely
26.3. - 8.4.

Ikuinen Galleria
Finlaysoninkuja 3
avoinna arkisin klo 12-16

myös la-su 28-29.3. klo 12-16.


Ikuinen Galleria on kutsunut kolme taiteilijaa räjäyttämään käyntiin huikeat sarjakuvajamittelusessiot, joihin jokainen on tervetullut osallistumaan.Lähtölaukaus yhteiselle teokselle annetaan avajaisissa, minkä jälkeen yleisö saa jatkaa sitä koko näyttelyn ajan. Gallerian seinät on vuorattu paperilla, välineet ovat valmiina –ÄN-YY-TEE-NYT!

Taiteilija, graafinen suunnittelija ja kuvittaja Terhi Ekebom on vuodesta 1999 pitänyt taidenäyttelyitä sekä tehnyt kuvituksia ja sarjakuvia eri lehtiin Suomessa ja ulkomailla.
Terhi työskentelee usealla eri tekniikalla, työstä riippuen.

Jaakko Pallasvuo
kuvittaa, piirtää välillä sarjakuvia ja opiskelee kuvataiteilijaksi.
Jaakon töitä on nähty suomalaisten lehtien lisäksi antologioissa ja pienlehdissä Iso-Britanniassa, Belgiassa ja Ranskassa. Jaakko suosii tarkan piirtämisen lisäksi vesivärejä ja mustetta sekä kollaasitekniikkaa. Punk, nykytaide ja tietyt elokuvat inspiroivat Jaakon kuvituksia.

Ville Pirisen sarjakuvia, kuvituksia, kuvataiteita ja musiikkeja on julkaistu jatkuvalla syötöllä 90-luvun alkupuolelta lähtien. Pauli Kallion käsikirjoittama Ornette Birks Makkonen lienee sarjakuvista kuuluisin. Mainitaanpa myös kaakkoisessa Suomessa tunnettu Kelmeä Kaupunki ja Nyt-liitteessä ilmestynyt Dystopia 2000.

Ikuinen Galleria on poikkeuksellisesti avoinna myös Tampere Kuplii –sarjakuvafestivaalien aikaan, maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Festivaali tuo yhteen sarjakuvan rautaiset ammattilaiset, omakustanneväen ja muut taidemuodosta kiinnostuneet. Sarjisjamit -näyttely mahdollistaa tämän yhteisön rikkaiden ilmaisumuotojen kohtaamisen ja vuorovaikutuksen yhteisen teoksen myötä.

Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.

Kaikki jutut Ikuisesta Galleriasta
Ikuinen Galleria Facebookissa

0 comments: