maanantai 23. maaliskuuta 2009

Mikko Torvinen Kuala Lumpurin triennaleen


Kuvataiteen toisen vuosikurssin opiskelija Mikko Torvinen on valittu elokuussa avautuvaan Kuala Lumpurin triennaleen Malesiaan. Triennale on kutsunut Torvisen toteuttaamaan projektin Second Life –maailmaan. Projekti tulee esille myös Kuala Lumpurin triennale-alueelle.

Kuala Lumpurin triennalen teemana on ”Artifice”, jonka voi kääntää suomeksi vaikkapa sanalla kekseliäisyys. Artifice-teeman kautta Kuala Lumpurin triennale pyrkii ylittämään muiden biennalejen ja triennalejen kulttuurisiin ja kansallisiin representaatioihin liittyvät ennakko-odotukset.

Yleensä kansainvälisiin näyttelyihin kutsuttujen taiteilijoiden ajatellaan edustavan kotimaataan ja antavan kuvan maansa kulttuurisesta tilanteesta. Kuala Lumpurin triennaleen kutsuttujen taiteilijoiden odotetaan keskustelevan töidensä välityksellä taideinstituutioiden autonomiasta sekä kansainvälisten taidenäyttelyjen roolista kansallisina brändeinä.

Teksti: Pekka Niskanen
Kuvataitelija Pekka Niskanen vetää kuvataiteen koulutusohjelmassa parastaikaa AVO-kurssia, jonka opiskelijat valmistelevat neljää näyttelyä: AVOa Tampeelle, Taide ja aktivismi -näyttelyä Dortmundiin Ruhrin alueen kulttuuripääkaupunkiprojektiin 2010. Tämän saman näyttelyn toinen versio on menossa Itävaltaan ja kolmas versio lopulta takaisin Tampereelle 2011.
Myös Pekka Niskanen on kutsuttu Kuala Lumpurin triennaleen.

Kuva: Mikko Torvisen avatar (vas.) Second Lifessa virtuaalisen Tsetsenian tontilla.

0 comments: