maanantai 13. syyskuuta 2010

Reikäreunalla ennätysyleisö, TTVOn opiskelijoille kaksi pystiä

Mari Aaltosen kokeellisesta elokuvasta Syyslaulu

Orivedellä eilen päättynyt Reikäreuna elokuvafestivaali tiedottaa:

"Kuudes Reikäreuna teki jälleen uuden, huikean yleisöennätyksen, kun festivaalihumuun osallistui kaiken kaikkiaan 2770 kävijää, mikä oli 500 enemmän kuin viime vuonna.

Festivaalin suurin yleisömagneetti oli kiitetty
Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen dokumenttielokuva Miesten Vuoro, joka keräsi Taiston salin ääriään myöten täyteen: elokuvaa oli saapunut katsomaan peräti 211 ihmistä. Myös Reikäreunan päävieras Aleksi Salmenperän ja taiteilijavieras Veli Granön elokuvanäytökset olivat suosittuja.

Elokuvakilpailun voitti
Zagros Manucharin lyhytelokuva Vielä tämän hetken. Raati luonnehti elokuvaa omaperäiseksi, vaikuttavaksi ja kilpailun vahvimmaksi elokuvaksi. Voittaja kuittasi 400 euroa 500 euron palkintopotista ja 100 euron kunniamaininta myönnettiin Mari Aaltosen Syyslaululle. Yleisön suosikki tänä vuonna oli Joni Männistön, Janne Kukkosen, JP Saaren ja Mikko Korhosen animaatio Katiska. Jaetulle toiselle sijalle yleisöäänestyksessä tulivat Reetta Aallon Marja-Sisko ja Outi Tienhaaran Haluatko tietää.

Seuraava Reikäreuna-elokuvafestivaali järjestetään Orivedellä 8.-11.9.2011"
Syyslaulu on Mari Aaltosen opinnäytetyö, joka osallistui keväällä kuvataiteen lopputyönäyttelyyn Loppuunmyyty.

Syyslaulu on kokeellinen dokumentti nuoren naisen syysmatkasta. Toisella tasolla kuva ja toisella teksti kertovat omalaatuista tarinaa jossa seuraavaa käännettä on vaikea ennustaa. Teos on intuitiivinen omakuva. Rakaspäiväkirjamaista materiaalia sisältävä elokuva muodostaa rehellisen kuvan tekijästään. Se avaa ovea toisen ihmisen kosmokseen, kosmokseen jossa kaikki ei ole aina kotona.

Viestinnän koulutusohjelman Outi Tienhaaran Haluatko tietää on kuvaus siitä mitä kaikkea tapahtuukaan vieressämme, lähellä oleville ihmisille meidän siitä tietämättämme. Teos käsittelee nykypäivän tirkistelyilmiöitä, ja sitä tarvitseeko, tai kannattaako meidän todella tietää mitä ympärillämme tapahtuu.
Haluatko tietää oli myös hiljan Helsinki Design viikkojen ohjelmistossa.

Reikäreuna
|||

0 comments: