keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Düsseldorfin retkikunta kertoo


1800-luvun lopussa suomalaiset taiteilijat matkustivat Saksaan Düsseldorfiin aikansa parhaaseen taideopetukseen. Düsseldorfin taideakatemia on edelleen merkittävä taidekoulu ja Düsseldorf  vilkas, monikasvoinen kulttuurikaupunki. TTVO:n opiskelijat Timo Piikkilä, Juuso Oksala, Jaana Ristola, Anna Knappe ja Mari Ljokkoi tutustuivat kouluun ja kaupunkiin Quadrinnale Düsseldorfin aikaan:
Vierailijat Düsseldorfin taideakatemian pitkällä käytävällä, josta ovia opiskelijoiden työhuoneisiin.
  • Taiteen opiskeluun kuuluu myös näyttelyissä käyminen. Suomessa ei pysty näkemään sellaisia näyttelyitä kuin täällä, koska ei meillä ole edes yhtään niin isoa museota tai muuta paikkaa, mihin näin isot näyttelyt mahtuisi.
  • Suomalaiseen kulttuuri-ilmapiiriin tottunut joutuu ihmettelemään monipuolista ja -ulotteista taide-elämää, ja kateellisena tutkimaan kiinnostavien –pienten ja suurten- gallerioiden täyttämää kaupunkia.
  • Vaikka Düsseldorfin taideakatemian opiskelijoilla vaikutti olevan enemmän työskentelytilaa ja aikaa syventyä omaan tekemiseensä, ei yhden opettajan ohjauksessa opiskelu oikein vakuuttanut keskustelevaan ja monitahoiseen opetukseen tottunutta TTVO:laista.
  • Huikee pyöräilykulttuuri! Tätä Tampereelle!

Teksti: Timo Piikkilä
Kuva: Mari Ljokkoi

0 comments: