keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Pölyn keskeltä kohosi näyttely

TTVO:n opiskelijoita ja näyttelyvieraita Inter-cool 3.0 –avajaisissa

Perjantaina 17.9.2010 Dortmundissa avautui Inter-cool 3.0 –näyttely. Näyttelyyn osallistuivat teoksillaan kuvataiteen opiskelijat Karoliina Paappa, Mikko Keskiivari ja Liisa Ahlfors. Mukana näyttelyssä oli myös Anna Knappen. Timo Piikkilän, Jaana Ristolan ja Pekka Niskasen Youth as Refugees –projekti, jonka toteutukseen ovat osallistuneet elokuvan- ja television koulutusohjelman opiskelijat Dimitri Okulov ja Juuso Oksala. Opiskelijat Mikael Kinanen ja Vili Nissinen pitivät näyttelyssä avajaisperformanssin nuorisokulttuurista. Performanssissa he olivat asettautuneena paikoilleen ja nimettyinä osaksi näyttelyssä esillä ollutta nuorisokulttuurin arkistoa.

U-rakennus, jossa näyttely pidetään, on vielä remontissa. Siksi näyttelyn rakentajat joutuivat työskentelemään valtavan pölypilven sisällä avajaisia edeltävän viikon. Teokset saatiin paikoilleen vain hetkeä ennen avajaisia ja myös avajaisten aikana viriteltiin vielä joitakin teoksia. Se ei kuitenkaan haitannut tunnelmaa, sillä avajaisissa oli reilusti kävijöitä.

Inter-cool 3.0 –näyttelyn teemana oli nuoriso ja nuorisokulttuurit. Näyttelyn teokset painottuivat valokuviin ja videoteoksiin, mutta mukana oli myös nuorisokulttuurin arkistosta valittuja vitriinejä, jotka esittelivät nuorisokulttuuria esineiden ja vaatteiden kautta.

Teksti ja kuva: Mari Ljokkoi

|||

0 comments: