perjantai 3. syyskuuta 2010

MUU on the Catwalk

Elokuvasta Distortions - Vääristymiä
- suomalaista videotaidetta Waterpieces-festivaaleilla, Riika, Latvia

Kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2007 valmistuneen Olga Palomäen tutkintotyö Distortions-Vääristymiä on valittu Riiassa, Latviassa järjestettävän Waterpieces-elokuvafestivaalin yhteydessä järjestettävään, kuratoituun "MUU on the Catwalk"- videoscreeningiin 9 suomalaisen videoteoksen joukkoon.

MUU on the Catwalk on Muun jäsentaiteilijoiden teoksista koostuva videokokonaisuus, joka esitetään 4.9.2010 Riiassa Waterpieces-festivaaleilla Daugava-joen rannalla kelluvassa Betanovuss-galleriassa. Koosteen yhdeksää varsin erilaista taiteilijaa yhdistää liikkuva kuva ja kiinnostus ihmisyyteen. Teokset käsittelevät ihmiselämän ilmiöitä ja muutoksia, yksilön suhdetta itseensä ja ympäristöönsä, yhteiskunnasta vieraantumista sekä olemassaolon irrationaalisuutta.

Tekijöiden näkökulmat vaihtelevat oman olemassaolon pohdiskelusta yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Mukana ovat
taiteilijat Jarno Harakkamäki, Juan Kasari, Juhani Koivumäki, Juha Mäki-Jussila, Hanna Ojamo, Olga Palomäki, Pauliina Salminen, Mailis Saralehto Rekola ja Outi Sunila.

Nyky- ja videotaiteen kansainvälinen festivaali Waterpieces on Baltian alueen ainoa tapahtuma, jossa yleisölle tarjotaan liikkuvan kuvan varaan rakentuvaa ääni- ja performanssitaidetta. Festivaali juhlii nyt kymmenettä vuottaan ja tapahtuman kunniaksi on järjestetty juhlaohjelma. Daugava-joen varrella olevaa AB-patoa koristavat tulikärpäset 3.–5. syyskuuta – monitoreissa samanaikaisesti nähtävät ohjelmat esittelevät videoteosten parhaimmistoa Baltian maista.
Kilpailusarjan lisäksi yleisöllä on tilaisuus muistella menneitä ja nauttia aiempien vuosien Waterpieces-festivaalivideoiden parhaista paloista.

Teksti: Olga Palomäki
Warerpieces
Aikaisempi juttu Olga Palomäen opinnäytetyöstä
|||

0 comments: