torstai 14. toukokuuta 2009

Yleisö kaipaa eettisyyttä sekä arjen elämyksiä ja tarinoita

Tampereen ammattikorkeakoulusta medianomiksi (AMK) valmistuva Elle Yli-Ojanperä on opinnäytetyössään tarkastellut uudenlaisen kulutuskulttuurin nousua. Tämän päivän kulutuskulttuurissa eettisellä vastuullisuudella, kuten ekologisuudella on entistä suurempi merkitys. Eettisyyden lisäksi yleisö haluaa tuotteilta ja palveluilta erityisesti arjen elämyksiä ja tarinoita.

Elle on opinnäytetyönsä yhteydessä tuottanut verkkosivut tamperelaiselle Trad-vaatemerkille yhdessä Jyri Öhmanin ja Janne Kukan kanssa. Trad.fi-sivuja on lähestytty tarinallisuuden ja yleisön osallistamisen kautta. Mielenkiintoisen dialogin menneen ja nykyisen välille tuovat dokumentoidut aineistot Tradin miesten takkien taustoista sekä tamperelaisen vaateteollisuuden historiasta. Trad-takkeja on alun perin valmistettu Tampereen kuuluisissa pukutehtaissa 1900-luvun aikana. Takit on nyt kierrätetty ja vaatturi Taina Laaksonen on muotoillut niistä uniikkeja design-tuotteita.

Trad.fi-verkkosivujen tarkoitus on lisätä Trad-merkin tunnettuutta ja herättää yleisön kiinnostus käsityönä tehtyä uniikkia vaatemuotoilua kohtaan. Verkkosivuilla on tuotu kuuluviin myös vanhan tamperelaisen vaateteollisuuden ääni, sillä sivuilla on haluttu osallistua perinnekulttuurin säilyttämiseen ja kunnioittamiseen.

Ellen opinnäytetyöhön, kuten muihinkin TAMKin taiteen ja viestinnän lopputöihin voi tutustua TAF Tampere Art Factoryn yhteydessä perjantaina 15.5. ja lauantaina 16.5. Finlaysonin alueella.

Ellen työ, pelit ja muihin vuorovaikutteiset työt ovat esillä Demolassa perjantaina klo 10-16 ja lauantaina klo 10-18.

Trad.fi
Tampere Art Factory
Demola

Elle Yli-Ojanperä tässä blogissa

Kuvassa ovat Elle Yli-Ojanperä (vas.), Trad-takki ja Tradin suunnittelija, vaatturi Taina Laaksonen. Kuva on otettu VALVEILLA - Pirkanmaa muotoilee III -näyttelyssä TR1:ssä.

0 comments: