keskiviikko 13. toukokuuta 2009

TAF esittää: kolmosten Kolmeminuuttiset, osa 2

Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän kolmannen vuosikurssin opiskelijat toteuttivat Elokuvailmaisu 1 –kurssilla viisi 16mm filmille kuvattua lyhytelokuvaa. Tämän kurssin lyhytelokuvista käytetään yleistä nimitystä Kolmeminuuttiset.

Kurssin tavoitteena oli saada pienryhmissä aikaan loistavia lyhytelokuvia. Tavoitteena opiskelijalla oli oppia oman osa-alueensa työtavat, sekä saada opintopäiväkirjaa pitämällä ja opetukseen osallistumalla laaja käsitys lyhytelokuvan toteuttamisesta ja suunnittelemisesta käytännössä ja teoriassa.

Elokuvien ensimmäinen esitys oli 5.3.2009 Tampereen elokuvajuhlien TTVO Uutuudet –näytöksessä ja elokuvien varsinainen ensi-ilta oli elokuvateatteri Niagarassa lauantaina 18.4.2009.

Kaikki Kolmeminuuttiset ovat nähtävissä tämän vuoden Tampere Art Factoryssa 15.5.-16.5.2009.

Eilen esittelimme kolme kolmeminuuttista, tänään ovat vuorossa loput kaksi elokuvaa:

Odotus

Odotus on rakkaustarina - Pasin rakkaustarina. Hyvin usein tiedostamme elämästämme puuttuvan, tärkeänkin elementin vasta kun sellainen törmää meihin. Törmäyksen vaikutuksesta tulee sitä merkityksellisempi, mitä vieraampi itselle tuo mystisen kiehtova elementti on – Siitäkin huolimatta lipuuko tuo siinä tilanteessa jo muutoksen mahdollistava fyysinen olio ohitse oman passiivisuutemme takia, on se jättänyt meihin jälkensä. Maria, kiehtova elementti, jättää Pasiin pysyvän jäljen – Samalla myös ennustaen muutosta.

Elokuvan on ohjannut Outi Ylä-Outinen, käsikirjoittanut Kristiina Lehto, kuvannut Anton Verho, valaissut Alpo Nummelin ja leikannut Sadri Cetinkaya. Äänisuunnittelun elokuvaan on tehnyt Veikko Korhonen ja Elias Nieminen ja musiikista vastaa Veikko Korhonen.

Päätös

Päätös lyhytelokuva kertoo vaikean päätöksen tekemisestä ja oman päänsä pitämisestä. Sonja on ruhjeilla ja mustelmilla ja ihmiset näkevät hänet vain miehensä hakkaamana naisena. Teemana elokuvassa on itsensä kuunteleminen. Elokuva keskittyy Sonjan maailmaan ja tunteisiin. Sonjan roolissa elokuvassa näyttelee Annukka Isomaa ja Sonjan poikaystävää Markusta Toni Harjajärvi.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Emmi-Sofia Markkanen, alkuperäiskäsikirjoituksen on tehnyt Maria Huttunen. Tuottajana elokuvassa oli Minna Raitapuro, kuvaajana Outi Ylä-Outinen, leikkaajana Tommi Hietaniemi, äänisuunnittelijana Hanna-Mari Suutari, valaisija Jukka Moisio ja musiikista vastaa Jussi Lehtivuori.

Teksti: Anna-Maija Salmi, Kaisa Tomperi, Nora Khelif, Noora Haatainen, Maiju Virkkunen ja Emmi-Sofia Markkanen

Lue tarinan ensimmäinen osa
Kaikki jutut TAFfista

0 comments: