tiistai 26. toukokuuta 2009

Sivutyö myös Sodankylään!


Maria Kaurismäen ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Sivutyö on nyt kutsuttu myös Sodankylän kansainvälisille elokuvajuhlille. Midnight Sun Film Festival kuuluu maailman arvostettuimpien elokuvatapahtumien joukkoon:

"Sodankylän Elokuvajuhlat on tunnelmaltaan yksi maailman ainutlaatuisimmista festivaaleista: keskiyön auringon alla kohtaavat maailman kuuluisimmat elokuva- ohjaajat, uuden elokuvan nousevat nimet, kansainvälinen yleisö ja tavallinen kadunmies välittömässä ja lämpimässä ilmapiirissä.

Tätä festivaalia leimaa ennen kaikkea rakkaus elokuvaan, täältä puuttuvat jäykät muodollisuudet eikä byrokratian viidakkoon eksymisestä ole pelkoa.

Elokuvia esitetään kolmessa paikassa ympäri vuorokauden. Vuorokauden ajalla ole merkitystä, aurinko paistaa yhtä kirkkaana astuipa yleisö ulos esityksestä kello neljältä aamulla tai iltapäivällä."

Viime viikolla uutisoimme Sivutyön saaman kutsun Moskovan elokuvajuhlille ja Maria Kaurismäen esiintymisen Arto Nyberg -televisio-ohjelmassa. Ohjelman aikana ja sen jälkeen katsojat riensivät laumoina googlaamaan elokuvaa ja sen tekijää, blogimme sai uuden sunnuntai-päivän kävijäennätyksen. (Viikonloppuisin blogilla on yleensä vähemmän lukijoita kuin viikolla.)

Sivutyö on TAMKin viestinnän koulutusohjelmasta viime vuonna medianomiksi (AMK) valmistuneen Kaurismäen opinnäytetyö.

Kuvassa pääosan esittäjä Krista Kosonen
Kuva: Ville Salminen


Sivutyön kotisivut

Sodankylän elokuvajuhlat 10.-14.6. 2009
Jutut Sivutyöstä tässä blogissa

0 comments: