tiistai 5. toukokuuta 2009

The Electrician: ensi-ilta Manchesterissä

Maaliskussa 2008 toteutui TAMK:n viestinnän koulutusohjelman opiskelijoiden pitkäaikainen haave: Ryhmä opiskelijoita lähti Englantiin tekemään lyhytelokuvaa yhteistyönä Salfordin yliopiston School of Media, Music and Performancen kanssa. Hanke oli melkoinen hyppy tuntemattomaan, koska se oli pilottiprojekti. Työryhmällä oli eväinään vain hyvä käsikirjoitus ja avoin mieli, kaikki muu oli tuntematonta.

Viisi viikkoa kestäneet kiviset, mutta antoisat kuvaukset Salfordin ja Manchesterin alueella tuottivat lyhytelokuvan The Electrician. Tuttavallisemmin ”Sähkömies” tuotiin Suomeen jälkitöitä varten.

Suomen päässä mahtavan vastaanoton saanut elokuva sai nyt vuotta myöhemmin 27.4.09 arvoisansa päätöksen palaamalla Englantiin. Tampereen työryhmä järjesti Salfordin yliopistolla kiitosensi-illan Englannin pään työryhmälle, yhteytyökumppaneille ja näyttelijöille.

Paikalle saapui yllättävän paljon ihmisiä ja jopa tiukkana tunnetun Salfordin yliopiston henkilökunnnan edustajat ylistivät elokuvaa.

Vihreää valoa tuleville yhteistyöprojekteille

Kummankin korkeakoulun edustajat väläyttelivät keskusteluissa mahdollisuutta samankaltaisen yhteytyön jatkumisesta. Muusta yhteistyöstä on jo kokemusta 15 vuoden ajalta, käynnissä on parastaikaa haku kolmanteen yhteiseen MA in Screenwriting maisteriohjelmaan.

Ilta alkoi viinillä ja sipseillä ja jatkui muutamalla puheella ennen elokuvan esittämistä. Erityisen tunneherkkiä olivat näyttelijöiden kiitossanat. Loppuillasta kaikki jotka kykenivät jatkoivat viereiseen baariin nostamaan maljoja.

The Electrician työryhmä haluaa vielä kerran kiittää viestinnän koulutusohjelmaa ja kaikkia elokuvan tekoon sekä fyysisti että henkisesti osallistuneita. Mutkista ei missään elokuvaprojektista selvitä, mutta tällä kertaa ne oiottiin niin, että moni sai uusia ystäviä ja lopputuloksesta voivat kaikki olla erityisen ylpeitä.

Teksti: Electicianin tuottaja Petra Välimäki

The Electrician
Kaikki jutut aiheesta the Electrician

The Electrician esitetään useita kertoja Tampere Art Factoryssä 15.-16.5.!


Viiniä ja sipsejä, Arto Koskinen, Colin Muir ja Andy Walker

Miina Alajärvi, ohjaaja, ja Tiia-Tuulia Tiensuu, toinen tuottajista pitämässä puhetta

Derek Melling ("Marvin"), ohjaaja Miina Alajärvi, tuottaja Tiia-Tuulia Tiensuu ja Derekin puoliso

0 comments: