keskiviikko 6. toukokuuta 2009

TTVO:lta valmistuneet kuvataiteilijat loistavat maailmalla!


TTVO:lta valmistuneet kuvataiteilijat ovat kuluneen vuoden aikana päässeet nauttimaan menestyksestä ennennäkemättömällä tavalla sekä Suomessa että maailmalla. Huhtikuussa 2009 Arttu Merimaan videoinstallaatio ”Suukotan puukotan sua” ostettiin Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmiin. Se on samalla ensimmäinen TTVO:n tutkintotyö Kiasman kokoelmissa.
Riikka Kuoppalan tutkintotyönä tekemä elokuva ”Vieras ruumiissani” esitettiin MoMA:ssa New Yorkissa syyskuussa 2008. New Yorkin modernin taiteen museossa ei ole koskaan aikaisemmin ollut esillä TTVO:n opiskelijatyötä. Kuoppala valmistui kuvataiteiljaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta syksyllä 2007.

TTVO:lta valmistuneiden kuvataiteilijoiden Aino Louhen ja Kaija Papun teos ”Maailman onnellisin puu” palkittiin helmikuussa vuoden ympäristötaideteoksena. Palkinnon myönsi Ympäristötaiteen säätiö.

TTVO:lta valmistunut opiskelija oli ensimmäisen kerran pokkaamassa Jussi-patsasta viime helmikuussa. Vuonna 2003 ympäristötaiteesta valmistunut Ville Vauras palkittiin Jussilla yhdessä Antti Nikkisen ja Vladimir Bedrich Dvorakin kanssa Sauna-elokuvaan tekemästään lavastuksesta.

Lisää menestystä on odotettavissa myös tulevaisuudessa kunhan taiteen koulutusohjelman timanttiset opiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan maailmalle. Maaliskuussa 2009 kuvataiteen toisen vuosikurssin opiskelija Mikko Torvinen kutsuttiin toteuttamaan virtuaalinen teos Kuala Lumpurin Triennaleen Malesiaan. Torvinen on kesän työharjoittelussa Sub Stationilla Singaporessa, jossa hänellä on myös mahdollisuus viimeistellä teoksensa.

Pekka Niskanen
(Kuvataitelija Pekka Niskanen vierailee tiiviisti opettajana kuvataiteen koulutusohjelmassa)

Still-kuva elokuvasta "Vieras ruumiissani". Kuvassa elokuvan näyttelijät Elisa Salo ja Ilona Karppelin. Kuva: Riikka Kuoppala.

0 comments: