tiistai 12. toukokuuta 2009

TAF esittää: kolmosten Kolmeminuuttiset, osa 1

Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän kolmannen vuosikurssin opiskelijat toteuttivat Elokuvailmaisu 1 –kurssilla viisi 16mm filmille kuvattua lyhytelokuvaa. Tämän kurssin lyhytelokuvista käytetään yleistä nimitystä Kolmeminuuttiset.

Kurssin tavoitteena oli saada pienryhmissä aikaan loistavia lyhytelokuvia. Tavoitteena opiskelijalla oli oppia oman osa-alueensa työtavat, sekä saada opintopäiväkirjaa pitämällä ja opetukseen osallistumalla laaja käsitys lyhytelokuvan toteuttamisesta ja suunnittelemisesta käytännössä ja teoriassa.

Elokuvien ensimmäinen esitys oli 5.3.2009 Tampereen elokuvajuhlien TTVO Uutuudet –näytöksessä ja elokuvien varsinainen ensi-ilta oli elokuvateatteri Niagarassa lauantaina 18.4.2009.

Kaikki Kolmeminuuttiset ovat nähtävissä tämän vuoden Tampere Art Factoryssa 15.5.-16.5.2009.

Elokuvat:

Löytötavaraa

Löytötavaraa on lyhytelokuva, joka kertoo fantasiakäänteen avulla kahdesta naapuruksesta, Emiliasta ja Patrikista. He ovat hukanneet tärkeimmistä tärkeimpänsä, kännykkänsä. Nämä naapurit onnistuvat lyömään päänsä samanaikaisesti kännyköitä etsiessään ja joutuvat mystiseen kadonneiden tavaroiden maailmaan. Yhdessä oudossa maailmassa he löytävätkin jotain tärkeämpää - toisensa.

Rooleissa nähdään Anna Alkiomaa ja Tuomas Korolainen. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Kaisa Tomperi, kuvannut Johanna Tarvainen, valaissut Tiina Järvinen, leikannut Tommi Hietaniemi ja tuottanut Marie Nieminen. Elokuvan äänisuunnittelusta vastaavat Pauliina Saarman ja Jussi Lehtivuori ja musiikin elokuvaan on säveltänyt Jussi Lehtivuori.

Katusoittaja

”Jos yrittää saada kaiken mitä haluaa, voi menettää sen mitä on tarjolla.”

Taianhohtoisen teollisuuskaupungin kujilla rakkaudenkipeä katusoittaja yrittää tienata elantonsa. Kohtalon oikusta hänelle annetaan se mitä hän haluaa, mutta ahneuksissaan hän menettää kaiken.

Katusoittaja on fantasianomainen fiktio katusoittajasta, jossa Rokkimiehen roolissa nähdään Dave Lindholm. Katusoittajaa esittää Tomi Alatalo.

Elokuvan alkuperäiskäsikirjoituksen on tehnyt Mikko Salo ja sen pohjalta muokannut ohjaaja Joonas Selin. Elokuvan on tuottanut Nora Khelif, kuvannut Kristiina Lehto, valaissut Tuomas Jaakkola ja leikannut Terhi Mehtola. Äänisuunnittelusta vastaa Ilkka Lahti ja elokuvan musiikista vastaavat Ilkka Lahti ja Veikko Korhonen.

Mansikoita ja kermavaahtoa

Mansikoita ja kermavaahtoa on hieman kaksimielinen komedia, ja se kertoo toisiinsa kyllästyneestä avioparista, joilla on suhteessaan ongelma jos toinenkin. Elokuva on oivaltava ja hauska kuvaus nykyaikaisen parisuhteen ratkaisuista. Sen pääosissa nähdään loistavat Antti Reini, Karoliina Blackburn ja Anu Raipia.

Elokuvan on ohjannut Aleksi Närvä. Sen ovat käsikirjoittaneet Petra Välimäen alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta Aleksi Närvä, Tuomas Jaakkola, Mikko Salo, Noora Haatainen ja Essi Silvennoinen. Elokuvan on tuottanut Noora Haatainen, kuvannut Tuomas Jaakkola, leikannut Sakari Suuronen ja valaissut Johanna Tarvainen. Äänisuunnittelun elokuvaan on tehnyt Mikko Salo ja musiikista vastaa Veikko Korhonen.

Teksti: Anna-Maija Salmi, Kaisa Tomperi, Nora Khelif, Noora Haatainen, Maiju Virkkunen ja Emmi-Sofia Markkanen

Jutun osa 2 julkaistaan huomenna
Kaikki jutut TAFfista

0 comments: