keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Haku MA in Screenwriting (elokuvakäsikirjoittamisen) koulutukseen alkoi


Haku nuorten elokuvan ja television koulutusohjelmaan ja kuvataiteen koulutusohjelmaan päättyy huomenna 9.4. Mutta haut jatkuvat: Huhtikuun alussa alkoi haku MA in Screenwriting koulutukseen, haku aikuisten kuvataiteen koulutusohjelmaan alkaa 14.4. ja haku valokuvataiteen erikoistumisopintoihin 4.5. Palaamme jälkimmäisiin myöhemmin, tässä elokuvakäsikirjoittaminen:

Syksyllä 2009 on mahdollista aloittaa jälleen elokuvakäsikirjoittamisen opiskelu kansainvälisessä ohjauksessa ja samalla pätevöityä maisteriksi Salfordin Yliopiston (UK) ja Tampereen ammattikorkeakoulun kulttuurialan yhteiskoulutuksessa.

TAMKin ja Salfordin yliopiston yhteinen Elokuvakäsikirjoittamisen erikoistumisopinnot - MA in Screenwriting -koulutuksen haku vuodelle 2009-2010 käynnistyi 1.4.2009 ja päättyy 18.5.

Elokuvakäsikirjoittamisen erikoistumisopintojen ja MA in Screenwriting -koulutusohjelman tavoitteena on kehittää luovia, kaupallisesti elinvoimaisia käsikirjoituksia. Lupaavimmille töille on Salfordin yliopistolla valmius järjestää tuottajayhteyksiä Berliinin ja Cannesin elokuvajuhlilla sekä American Film Marketissa Los Angelesissa. Jokainen osallistuja kirjoittaa kurssin aikana useita lyhytelokuvakirjoituksia ja kaksi pitkän elokuvan käsikirjoitusta.

Lyhytelokuvakäsikirjoituksista osa kuvataan TAMKin ja Salfordin yliopiston mediaopiskelijoiden yhteistyönä Tampereella ja Manchesterissä. TAMKin osuus koulutuksesta suoritetaan erikoistumisopintoina (60 op), maisterintutkinnon myöntää Salfordin yliopisto.

Koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa sekä Iso-Britanniasta että Suomesta. Koulutus kestää yhteensä 1,5 vuotta ja on koko laajuudeltaan 90 opintopistettä. Opetuskielenä koulutuksessa on englanti. Koulutus alkaa 1.9.2009 ja päättyy 30.12.2010.

Lisätietoja opinnoista ja hakemisesta

MA in Screenwritingistä lisää juttuja tässä blogissa
MA in Screenwriting englanninkielisessä sisarblogissa
MA in Screenwriting Salfordin yliopiston sivuilla

Kuva: Lyhytelokuva The Electrician on syntynyt MA in Screenwriting ohjelmassa kehitetyn käsikirjoituksen pohjalta
The Electrician elokuvan esittely

0 comments: