maanantai 6. huhtikuuta 2009

Kiire: Yhteishaku päättyy torstaina!


Viimeiset hetket ladata kuvataiteen koulutusohjelman ja elokuvan ja television koulutusohjelman ennakkotehtävät hakusivuilta alkavat olla käsillä. Ennakkotehtävät ovat työläät, ja niiden tekemiseen on varattava aikaa, jos haluaa säilyttää mahdollisuutensa saada kutsu valintakokeisiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku päättyy klo 16:15. Siihen mennessä pitää AMK-nettihaun lomakkeen olla tallennettuna. TAMKin kuvataiteeseen ja elokuvaan ja televisioon hakevien on lisäksi katsottava, että ennakkotehtävät (myös postitse lähetetyt) ovat perillä määräaikaan mennessä. Määräajan jälkeen toimitettuja ennakkotehtäviä ei käsitellä, olivat selitykset miten vakuuttavia ja sydäntäraastavia tahansa.

Lukijakysymys portfolioista

Saimme kysymyksen blogin lukijalta:

"Minulla on kysymys koskien Tamkin medianomilinjan ennakkotehtävien portfoliota. Ohjeissa pyydetään liittämään portfolioon mukaan '1-3 omaa työnäytettä tai kuvausta tekemästäsi projektista'.

Koska olen abiturientti enkä tehnyt mitään medianomialaan liittyviä projekteja, haluaisin selvennystä siihen, mitä tällä tehtävällä oikein tarkoitetaan. Koskeeko se vain niitä hakijoita, joille alan työt ovat jo tuttuja? Vai voinko kirjoittaa esimerkiksi osallistumisestani lukiomme joulujuhlanäytelmän käsikirjoittamiseen?"


Kirjoittaja on oikeilla jäljillä. Kaikilla hakijoilla ei suoranaista työkokemusta alasta ole. Portfolioon voi liittää mitkä tahansa 1-3 työnäytettä tai kuvausta, joiden arvelee parantavan asemaansa hakijana. Jokaisella on esimerkkejä harrastuksista ja toiminnasta eri järjestöissä, jotka ovat tarinan arvoisia. Työnäytteiden ei siis tarvitse liittyä elokuvan tai television tekemiseen, vaan antaa kuva hakijan aktiivisuudesta ja osaamisesta.

Ennakkotehtävät
Ammattikorkeakoulujen yhteishaku

0 comments: