sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

TAF esittää: TTVOn interaktiiviset elokuvat


TTVO Interactive Film Show 2001-2009
15.5. klo 14-15

Werstaan auditorio, Finlayson
Esityskieli: Englanti
Vapaa pääsy

Yksi Tampere Art Factoryn (TAF) monista huippuhetkistä on eittämättä tohtori Chris Halesin tuottama ja esittelemä kooste TTVOn vuorovaikutteisista elokuvista vuosilta 2001-2009.

Chris Hales on vetänyt vuorovaikutteisen elokuvan työpajoja vuosittain vuodesta 2001. Nyt hän on valmistellut 60 minuutin esityksen työpajojen kiinnostavimmista tuloksista. Näemme myös yhden hänen omista uutuuksistaan.

Chris Hales on tutkijana University of East Londonin SmartLabissa. Hän pitää lisäksi interaktiivisen elokuvan työpajoja Euroopan johtavissa taide-, elokuva- ja mediakorkeakouluissa. Yhdessä Teijo Pellisen (Lapin yliopisto) kanssa Chris on järjestänyt yli 30 interaktiivisen elokuvan esitystä eri festivaaleilla nimellä Cause&Effect. Tampereella Cause&Effect on nähty filkkareilla, MindTrekissä ja TAFfissa viime vuonna.

Interaktiiviset elokuvat ovat eräänlainen elokuvan ja teatterin yhdistelmä. Yleisö osallistuu omilla valinnoillaan ja käytäytymisellään tarinan etenemiseen.

Kuva: Yksi Cause and Effect esityksistä Tampereella. Kuvasta huomaa, että yleisö on elävässä vuorovaikutuksessa elokuvan kanssa.

Tampere Art Factory
Lue kaikki TAF-aiheiset jutut

0 comments: