torstai 2. huhtikuuta 2009

Pelinkehitystä maailman huipulla: Scoren kaksi tiimiä Imagine Cupin jatkoon


Imagine Cup on Microsoftin järjestämä kansainvälinen teknologiakilpailu opiskelijoille. Tänä vuonna kilpailun teemana on YK:n vuosituhattavoitteiden toteuttaminen eli "Ratkaise maailman pahimmat ongelmat".

Kilpailussa on muhkeat raha- ja muut palkinnot. Kilpailusarjoja on kymmenen.

Pelinkehityskerhomme Score on saavuttanut ensimmäisen virstanpylvään Imagine Cupin pelisarjassa pääsemällä mittelössä toiselle kierrokselle! Semifinaaleihin pääsi kaksi peliprototyyppiä Scoresta, jotka olivat myös ainoat suomalaiset jatkoon päässeet kilpailijat. Toisella kierroksella jatkaa noin 150 pelitiimiä, joilla on kaksi kuukautta aikaa tehdä pelinsä valmiiksi ennen heinäkuussa Egyptissä järjestettäviä finaaleja. Finaaleihin valitaan kuusi parasta peliä, joten kilpailun taso on todella korkea. Toivomme Scorelle onnea ja menestystä kilpailun jatkossa!

Jatkoon pääsivät Villa Penguila ja Unity.

Alla Unityn tuottaja Heikki Leppänen kommentoi tiiminsä menestystä. Villa Penguila esitellään lähipäivinä.

"Mielestämme nykyinen rahatalous pitäisi korvata jollain muulla systeemillä. Pelin tarkoitus on esittää idea resurssipohjaisesta taloudesta pelin keinoin. Resurssipohjaisessa taloudessa ei tarvita lainkaan rahaa, mikä on useimmille ihmisille outo ajatus. Pelin tarkoitus on madaltaa kynnystä idean hahmottamiseen. Yhden näkökulman mukaan pelissä on kyse jakamisesta ja uhrautumisesta yhteiseksi hyväksi. Jatkoon pääseminen Imagine cupissa tuli meille pienenä yllätyksenä, sillä projekti ei sujunut aivan ongelmitta. Äänimies-graafikkomme asuu Virroilla, joten yhteydenpito hänen kanssaan piti hoitaa lähinnä netin ja puhelimen välityksellä. Pelin suhteellisen rohkea kannanotto aiheutti myös huolta. Olemme erittäin iloisia, että tuomarit näkivät pelissämme potentiaalia, eikä pelimme aihe mennyt ristiin tuomareiden arvomaailman kanssa."

Vinkki: Voit tutustua näihin ja muihin TTVOn ja Scoren peleihin Demolassa Tampere Art Factory festivaalin yhteydessä 15-16.5!

Unity työryhmä:

Heikki Leppänen, tuottaja/suunnittelija/avustava koodaaja
Jura Paatola, suunnittelija/pääkoodaaja
Joel Peltonen, äänisuunnittelija/päägraafikko
Nelli Telkkinen, päägraafikko

Unity
Villa Penguila

Imagine Cup
Cupin pelissarja
Score
YK:n vuosituhattavoitteet
Tampere Art Factory
Ruffian Gamesin Gareth Noyse arvioi pelejä

Kuva on ruutukaappaus Unitystä

TTVOlla on ollut muutenkin oltu aktiivisia YK:n vuosituhattavoitteiden toteuttamiseksi. Lue jutut englanninkielisestä sisarblogistamme

0 comments: