maanantai 20. huhtikuuta 2009

Radiofestivaalit 2009: kunniaa ja mainetta TAMKin ääniopiskelijoille


Kymmenettä kertaa järjestetyillä Radiofestivaaleilla Torniossa 16.-18.4.2009 kilpailtiin kuunnelma- ja dokumenttisarjoissa sekä toista kertaa pidettävässä juontajakilpailussa. Festivaali järjestetään vuorovuosin Torniossa ja Tampereella.

Näillä media-alan opiskelijoille suunnatuilla festareilla kilpailutöitä oli arvostelemassa radioalan arvovaltainen tuomaristo. Kuunnelmasarjassa TAMKin viestinnän koulutusohjelman ääniopiskelijoiden Miro Laihon ja Tuukka Nikkilän äänisuunnittelema kuunnelma "Hän puhuu" (käsikirjoitus Niko Suominen, TaY) sai kunniamaininnan samoin kuin TAMKin ääniopiskelijoiden Hanna-Mari Suutarin ja Veera Niemen äänisuunnittelema ja yhdessä Katri Tenholan (TaY) kanssa käsikirjoittama kuunnelma "Kun kerran kasvaa saan".

Kuuntele Hän puhuu
Kuuntele Kun kerran kasvaa saan

Radiodokumenttien sarjassa TAMKin ääniopiskelijan Tiia Vestolan työ "Puutarhan vanhin" voitti pääpalkinnon. Pääpalkinto oli tällä kertaa jaettu, toinen voittaja oli Mari Lukkari työllään "Kotini on linnani", hänkin samalta TAMKin viestinnän koulutusohjelman ja Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksen yhdessä järjestämältä dokumenttikurssilta .

Tuomaristo kehui Tiia Vestolan dokumenttia "Aiheensa näköiseksi, erittäin hyvin tehdyksi ja tälle ajalle hyvin arvokkaaksi työksi, joka edustaa hienosti dokumentaarisen ilmaisun parhaita perinteitä".

Kuuntele Puutarhan vanhin

"Puutarhan vanhin", "Kotini on linnani" ja muita kurssin radiodokumenttejä esitetään sunnuntaina 26.4. 2009 Radio Moreenin taajuudella 98,4 MHz, kaapelissa 101,5 MHz, lähetysajan voit tarkistaa Moreenin kotisivuilta.

Kuunnelmat ovat myös Tampere Art Factoryn (TAF) ohjelmistossa 15.-16.5.

Teksti: Ari Koivumäki

Kuvassa palkittu Tiia Vestola ja tuomariston edustaja Hannu Karisto YLEstä.

Radiofestivaali 2009 sivuille
Radio Moreeni
Tampere Art Factory

0 comments: